Yksi Suomen tunnetuimmista rikollisista otettiin kiinni poikkeuksellisessa operaatiossa – Rikoskomisario kertoo, miten se onnistui ja millaista on ”rikollisten yliopistossa” Aurinkorannikolla

Kun Janne ”Nacci” Tranberg otettiin kiinni Espanjassa, Kaj Björkqvist seurasi tilannetta etänä. Nyt rikoskomisario kertoo, millaista on järjestäytyneen rikollisuuden paratiisissa Aurinkorannikolla. Se vetää nyt puoleensa runsaasti myös suomalaisia ammattirikollisia. Katiska-vyyhti oli Björkqvistin mukaan vain yksi esimerkki. ”Täällä on todella isoja juttuja menossa .” Käymme juttusarjassa kaikissa Tampere-Pirkkalasta lähtevissä uusissa matkakohteissa ja kerromme kiinnostavimmista ilmiöistä paikan päältä.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Kaj Björkqvist toimii Suomen poliisin ja Tullin yhdyshenkilönä Espanjan Málagassa. Björkqvist kertoo, että kolmen viime vuoden aikana hänelle osoitettujen toimeksiantojen määrä on vähintään kaksinkertaistunut.

29.5. 5:00

Aamulehti, Málaga

Espanjan Aurinkorannikko ei ole ainoastaan aurinkoa kaipaavien matkailijoiden unelma. Alueesta on vuosien saatossa rakentunut paratiisi järjestäytyneelle rikollisuudelle ja sen pyörittämälle huumausainekaupalle. Myös suomalaisen järjestäytyneen rikollisuuden osuus alueella kasvaa jatkuvasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut