Alivaltiosihteeri: Ennenaikaista sanoa, milloin sovintoehdotus kunta-alan työriitaan voisi tulla

”Toivomme lähentymistä palkkaukseen ja palkkausjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä.”

Sovittelulautakunnan puheenjohtaja, alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen kuvattiin valtakunnansovittelijan toimiston edessä Helsingissä 28. huhtikuuta.

4.5. 19:35

STT

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen ei halua arvioida, milloin hänen johtamaltaan sovittelulautakunnalta voisi tulla sovintoesitys kunta-alan työriitaan.

Tiistaina alkanut kunta-alan lakko on sulkenut muun muassa kouluja ja päiväkoteja eri puolilla Suomea. Lakko vaikuttaa myös Tampereella. Kaikkiaan lakossa on mukana noin 80 000 kunta-alan työntekijää kymmenessä kaupungissa.

”Sovittelulautakunta tekee taustoittavaa työtä ja jatkaa tunnustelua ja valmistautuu tekemään sovintoehdotuksen. Vielä on ennenaikaista sanoa, milloin sovintoehdotus voisi tulla”, Pylkkänen kommentoi työ- ja elinkeinoministeriön toimittajatapaamisessa.

”Kuulemme neuvotteluosapuolia ja toivomme lähentymistä palkkaukseen ja palkkausjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä”, Pylkkänen jatkoi.

Lue lisää: Kunta-alan lakon toinen päivä: Kolmasosa bussivuoroista jää ajamatta, koulunkäynti keskeytyy viikoksi – seuraamme lakon vaikutuksia

Lue lisää: Kunta-alan lakko sulkee muun muassa Tampereen koulut, kirjastot ja suuren osan päiväkodeista – Näin käynnissä oleva lakko vaikuttaa kaupungin palveluihin

Pylkkänen ei sulkenut pois mahdollisuutta, että sovintoesitys voisi tulla vielä tällä viikolla. ”Mikään ei ole poissuljettua. Se riippuu neuvotteluosapuolista.”

Kunta-alan lakko näkyy koulujen ja päiväkotien lisäksi myös muissa kunnan palveluissa, kun esimerkiksi kirjastot, museot ja virastot ovat sulkeutuneet lakkokaupungeissa. Lakko kestää viikon, ellei sovintoon päästä sitä ennen.

Pylkkäsen mukaan pahimmat kompastuskivet neuvotteluissa ovat palkkaus ja palkkausjärjestelmän kehittäminen.

”Näistä kysymyksistä on se suurin näkemysero”, Pylkkänen sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut