Britannian ja Suomen puolustusministerit järjestivät yhteisen tiedotustilaisuuden Niinisalossa

Niinisalossa on parhaillaan käynnissä 3 400 sotilaan harjoitus, johon osallistuu joukkoja Suomen lisäksi muun muassa Britanniasta. Ministerit puhuivat keskiviikkona iltapäivällä yhteisessä tiedotustilaisuudessa Niinisalossa.

Suomen puolustusministeri Antti Kaikkonen tapaa Ison-Britannian puolustusministerin keskiviikkona Kankaanpäässä. Ministerien mediatapaaminen järjestetään Arrow 22- harjoituksen yhteydessä.

4.5. 14:56 | Päivitetty 4.5. 16:18

Britannian puolustusministeri Ben Wallace vierailee keskiviikkona 4. toukokuuta Suomessa ja tapaa puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.).

Puolustusministerit tutustuvat Arrow 22 -harjoitukseen Niinisalon Pohjankankaalla. Kankaanpään-käynnin jälkeen puolustusministerit käyvät kahdenväliset keskustelut myöhemmin Helsingissä. Puolustusministeriö tiedotti tapaamisesta tiistaina.

Ministerit puhuivat iltapäivällä yhteisessä tiedotustilaisuudessa Niinisalossa. Kaikkonen kiitti kaikkia harjoituksen toteuttamisesta. Hän kuvaili harjoitusta tärkeäksi puolustusyhteistyössä Suomen ja Britannian välillä.

”Yhdessä olemme vahvempia”, Kaikkonen summaa.

Wallace korosti tiedotustilaisuudessa useampaan otteeseen, että päätös sotilasliitto Natoon liittymisestä tai liittymättä jättämisestä on Suomen oma. Wallacen mukaan Britannia tulisi Suomen ja Ruotsin apuun, jos niihin hyökättäisiin, olivat maat Naton jäseniä tai eivät. Wallacen mukaan Suomi olisi hyvä lisä Natoon.

Vapun jälkeen käynnistyneeseen maavoimien mekanisoituun Arrow 22 -harjoitukseen osallistuu suomalaisjoukkojen lisäksi kansainvälisiä joukkoja Isosta-Britanniasta, Latviasta, USA:sta ja Virosta.

Harjoitus jakaantuu kahteen paikkaan, Pohjankankaalle Kankaanpään Niinisaloon sekä Säkylän Huovinrinteelle. Arrow-harjoitus päättyy 13. toukokuuta.

Harjoitus on kooltaan iso. Joukkojen kokonaisvahvuus on noin 3 400 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace (edessä) laskeutui Poriin keskiviikkona.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut