Vuoden journalistina palkittiin Paavo Teittinen Helsingin Sanomista – Vuoden journalistinen teko -palkinto sarjalle Politiikka-Suomi

Vuoden journalistisena pomona puolestaan palkittiin tiistaina Maria Vesterinen Turun Sanomista. Vuoden juttuna palkittiin Helsingin Sanomissa julkaistu Oletko sinä Perttu Nousiainen? -juttukokonaisuus.

Vuoden 2021 suuren journalistipalkinnon voittajat vasemalta alkaen: Helsingin Sanomien Tommi Nieminen, Marko Junkkari ja valokuvaaja Sami Kero, Turun Sanomien Maria Vesterinen, Yle:n Pekka Laine, JP Pulkkinen ja Jussi Jormanainen sekä Helsingin Sanomien Paavo Teittinen.

3.5. 21:05

STT

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistina on palkittu Helsingin Sanomien Paavo Teittinen. Hänet ja kolmen muun kategorian voittajat kukitettiin tiistai-iltana gaalassa, jonka televisioi Nelonen.

Teittisen sanottiin perusteluissa nostavan vuodesta toiseen esiin epäkohtia, jotka muuten jäisivät virallisen Suomen katseen ulottumattomiin. Vuonna 2021 Teittinen paljasti puutteita ihmiskauppaa koskevissa poliisitutkinnoissa.

”Periksiantamattomuus ja uteliaisuus”, Teittinen nimesi juttujensa syntyyn liittyviä piirteitään palkintogaalan haastattelussa.

Vuoden juttuna palkittiin niin ikään Helsingin Sanomissa julkaistu Oletko sinä Perttu Nousiainen? Juttukokonaisuuden tekivät Marko Junkkari, Tommi Nieminen ja Sami Kero. Juttu Nuorisosäätiön miljoonat hukanneesta Perttu Nousiaisesta kertoi yhteiskunnallisesti merkittävästä teemasta, mutta se oli palkintoraadin mukaan samalla taitavasti rakennettu jännitystarina.

Ylen Politiikka-Suomi ”vaikuttava voimannäyte”

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Ylen sarja Politiikka-Suomi. Sarjan tekivät Jussi Jormanainen, Pekka Laine, Olli Laine ja J-P Pulkkinen.

Palkintoraadin mukaan Politiikka-Suomi on vaikuttava voimannäyte. Sitä varten haastateltiin yli sataa poliitikkoa ja asiantuntijaa. Ohjelmasarja toi tuoreella tavalla esiin politiikan tapahtumien taustoja sekä päättäjien inhimillisiä tunteita ja kipupisteitä, perusteluissa sanotaan.

Vuoden journalistisena pomona puolestaan palkittiin Maria Vesterinen Turun Sanomista. Vesterinen johtaa Turun Sanomien urheilutoimitusta ja jaettuna tehtävänä lehden lukemisto-osiota. Palkintoraadin mukaan Vesterinen on asiantunteva, tavoitteellinen, uudistava ja ihmisläheinen esihenkilö. Hän johtaa alaisiaan luontevalla ja kannustavalla tavalla.

Neljän palkintosarjan ehdokkaat julkistettiin helmikuussa. Kussakin kisasarjassa oli kolme finalistia.

Journalistien kotimaisen kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa. Mittelön palkintolautakuntaan kuuluu muiden muassa medioiden entisiä ja nykyisiä päätoimittajia.

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Kilpailua järjestävät vuorovuosin MTV, Sanoma Media Finland ja Yleisradio. Tänä vuonna järjestämisvastuu oli Sanomalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut