Uutta tietoa Pohjoisesplanadin onnettomuudesta: kaahailija ei yrittänyt tarkoituksella osua ihmisiin tai ajoneuvoihin

33-vuotiaan epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja, poliisi kertoo.

Helsingin keskustassa Pohjoisesplanadilla sattui raju onnettomuus vappuaattona 30. huhtikuuta. Poliisin mukaan kuljettaja ei yrittänyt tarkoituksella törmätä ihmisiin tai ajoneuvoihin.

2.5. 16:18 | Päivitetty 2.5. 17:59

Helsingin poliisi ei epäile Pohjoisesplanadilla vappuaattona kaahanneen kuljettajan yrittäneen osua autolla tarkoituksellisesti ihmisiin tai ajoneuvoihin.

Poliisi kertoo muun muassa puhuttaneensa asianosaisia ja selvittäneensä tapahtumien kulkua. Poliisin mukaan esitutkinnassa ei ole noussut viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen.

”Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja”, rikoskomisario Lasse Lagerbohm tiedotteessa.

Uhri lensi konepellin kautta maahan

Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio näytti epäillylle pysähtymis­merkkiä Pohjoisesplanadilla Helenankadun kohdalla, missä poliisi pysäytti kaikki ajoneuvot. Epäilty jatkoi matkaa pysähtymiskäskystä huolimatta.

Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa. Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu.

Lue lisää: Kauhua Helsingissä aiheuttaneeksi kaahailijaksi epäillään mediatietojen mukaan valtionhallinnon viranhaltijaa, joka on puolueaktiivi

Kuljettajan matka jatkui poliisin mukaan Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteyksestä Aleksanterinkadulle ja sieltä Unioninkadun kautta takaisin Pohjoisesplanadille.

Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijan jalkaan. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan uhri lensi auton konepellin kautta maahan. Ensihoito saapui nopeasti paikalle.

Törmäsi useisiin autoihin

Tapahtumista kuvatulla videolla näkyy, kuinka musta henkilöauto ajoi kovaa vauhtia ja lähestulkoon törmäsi suojatietä ylittäneisiin sivullisiin Kluuvikadun ja Pohjoisesplanadin kulmalla.

Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla epäilty törmäsi useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan, poliisi kertoo. Epäillyn auto pysähtyi ja hän nousi autosta.

Epäillään törkeää rattijuopumusta

Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi on 33-vuotias epäilty. He kaikki saivat hoitoa sairaalassa. Kaksi uhria ovat päässeet pois sairaalasta.

Onnettomuus sattui Helsingin ydinkeskustassa Pohjoisesplanadilla iltaseitsemän aikaan. Vappujuhlinnan vuoksi alueella oli tapahtuma-aikaan runsaasti ihmisiä.

Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena, vammantuottamuksena, virkamiehen vastustamisena ja niskoitteluna.

Poliisi sanoo, ettei se tiedota asiasta lisää tällä viikolla. Poliisin mukaan tapahtumista kerrotaan seuraavan kerran, kun uutta tietoa on saatavilla.

Päivitetty 2.5.2022 kello 17.58: Juttua täydennetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut