Naton Stoltenberg soitti presidentti Niinistölle – Niinistön mukaan Stoltenberg antoi ”vahvan tukensa Suomen valinnalle”

Stoltenberg odottaa prosessin sujuvan nopeasti, jos Ruotsi ja Suomi päättävät hakea Naton jäsenyyttä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tiedotustilaisuudessa Brysselissä torstaina.

28.4. 13:59

Presidentti Sauli Niinistö puhui torstaina puhelimessa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa, Niinistö kertoo Twitterissä.

Keskustelunaiheena oli Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys. Päätöstä Suomen hakeutumisesta Natoon odotetaan kevään aikana.

”Kävimme läpi tilannetta Suomen Nato-keskustelussa. Pääsihteeri Stoltenberg antoi jälleen vahvan tukensa Suomen valinnalle sekä valotti Naton käsittelyjärjestystä. Sovimme myös tapaavamme pian”, presidentti kirjoittaa Twitterissä.

Aiemmin torstaina Stoltenberg piti tiedotustilaisuuden Euroopan parlamentin puheenjohtajan Roberta Metsolan kanssa.

Stoltenberg sanoi tiedotustilaisuudessa, että hän odottaa prosessin sujuvan nopeasti, jos Ruotsi ja Suomi päättävät hakea Naton jäsenyyttä.

”Suomi ja Ruotsi toivotetaan tervetulleeksi Natoon, jos ne päättävät hakea jäsenyyttä. Suomi ja Ruotsi ovat meidän läheisimpiä kumppaneitamme”, hän sanoi.

Metsola puhui tilaisuudessa pakotteista ja sanoi EU:n jatkavan uusien Venäjä-pakotteiden valmistelua.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde vierailee Suomessa perjantaina ja tapaa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr), kertoo ulkoministeriö.

Ulkoministeriön mukaan ministerit keskustelevat tapaamisessaan muun muassa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista sekä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Ruotsin ja Suomen välinen kanssakäyminen on viime viikkoina ollut vilkasta, kun molemmat maat harkitsevat liittymistä sotilasliitto Natoon Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen seurauksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut