Myllerrys Pirkanmaan Lähi-Tapiolassa jatkuu: Nyt naisjäsenet jättivät hallituksen

Pirkanmaan Lähi-Tapiolalla ei ole enää toimivaltaista hallitusta. Hallituksen aiemmasta kokoonpanosta on jäljellä enää kaksi jäsentä. Muut on erotettu tai he ovat irtisanoutuneet.

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan toimipiste sijaitsee Tampereella Itsenäisyydenkadulla. Pääsisäänkäynti kuvattiin 29. maaliskuuta.

26.4. 16:14 | Päivitetty 27.4. 21:12

Aamulehti

Myllerrys Pirkanmaan Lähi-Tapiolassa jatkuu. Nyt vakuutusyhtiön hallituksen ovat jättäneet sen neljä naisjäsentä eli hallituksen uusi puheenjohtaja Sanna Leivo sekä jäsenet Riikka Kivimäki, Hanna Lehtimäki ja Anu Rantala. He irtisanoutuivat hallituksesta viime sunnuntaina 24. huhtikuuta. Näin ollen Pirkanmaan Lähi-Tapiolalla ei ole nyt toimivaltaista hallitusta.

Ollakseen toimivaltainen hallituksessa pitäisi olla vähintään viisi jäsentä. Nyt heitä on jäljellä neljä.

Jo 21. huhtikuuta hallituksesta erotettiin sen puheenjohtaja Harri Talonen ja jäsen Mikko Wirén.

Lue lisää: Vakuutusyhtiöstä paljastuu törkeyksiä: seksuaalista häirintää, vuosien kiusaamista, bordellitarinoita, erikoisia mökkitalkoita – Päähenkilönä ”Pirkanmaan keisari”

Heidän tilalleen hallitukseen nimitettiin hallitusammattilainen Tom Liljeström ja henkilöstöjohtaja Susa Nikula. Samassa yhteydessä hallituksen varapuheenjohtajasta Sanna Leivosta tehtiin uusi puheenjohtaja, mutta hän ennätti toimia tehtävässä vain kolme päivää ennen kuin ilmoitti jättävänsä hallituksen.

Kuohunnan taustalla ovat Pirkanmaan Lähi-Tapiolan johtamiseen ja työilmapiiriin liittyvät vakavat ongelmat, joista Aamulehti uutisoi 13. huhtikuuta.

Muutokset Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksessa

Puheenjohtaja, Tampereen yliopiston entinen kehitysjohtaja Harri Talonen erotettiin hallituksesta 21.4.2022.

Varapuheenjohtaja, Leivon leipomon hallituksen puheenjohtaja Sanna Leivo nimettiin uudeksi puheenjohtajaksi 21.4.2022. Hän irtisanoutui hallituksesta 24.4.2022

Riikka Kivimäki, Kasvukerroin oy:n yrittäjä irtisanoutui hallituksesta 24.4.2022.

Hanna Lehtimäki, Itä-Suomen yliopiston professori irtisanoutui hallituksesta 24.4.2022.

Tommi Mustonen, Tilintarkastusyhtiö Ernst & Youngin sekä sijoitusyhtiö XD Solutionsin juristi kuuluu yhä hallitukseen.

Jouni Perttula, Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja kuuluu yhä hallitukseen.

Anu Rantala, Koillis-Sähkön toimitusjohtaja irtisanoutui hallituksesta 24.4.2022.

Mikko Wirén, lääkärikeskus Pihlajalinnan perustaja ja hallituksen puheenjohtaja erotettiin hallituksesta 21.4.2022.

Uusiksi jäseniksi hallitukseen nimitettiin 21.4.2022 hallitusammattilainen Tom Liljeström ja henkilöstöjohtaja Susa Nikula.

Yhtiöllä ei ole toimivaltaista hallitusta

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvoston puheenjohtaja, hämeenkyröläinen maatalousyrittäjä Tiina Linnainmaa vahvistaa neljän naisjäsenen irtisanoutuneen hallituksesta. ”Me olemme saaneet tämän tiedon, tämä on totta, mutta enempää en halua kommentoida ennen kuin se on käsitelty hallintoneuvostossa.”

Linnainmaa kertoo Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvoston kokoontuvan käsittelemään asiaa ensi viikolla.

Neljän jäsenen lähtö tarkoittaa, että Pirkanmaan Lähi-Tapiolalla ei ole toimivaltaista ja toimivaa hallitusta?

”Asiasta on keskusteltu Finanssivalvonnan kanssa. He ovat tietoisia asiasta.”

Miesjäsenet eivät ole ilmoittaneet eroavansa?

”Nämä neljä ovat ilmoittaneet. Koska asia on kesken, haluan että se tiedotetaan hallintoneuvoston kokouksen jälkeen.”

Miten näet oman roolisi ja vastuusi Pirkanmaan Lähi-Tapiolan ongelmissa? Pitäisikö sinunkin erota?

”Tämän asian ratkaisevat muut hallintoelimet, minä en ota kantaa omaan asemaani.”

Sanoit Aamulehden aiemmassa haastattelussa, että olit yllättynyt yhtiössä esille tulleista asioista etkä ollut niistä tietoinen?

”En. En väittänyt, etten olisi ollut niistä tietoinen. Tietenkin tiesin, että tällaisia keskusteluja on käyty, koska osallistun hallituksen kokouksiin. Mutta uutisoinnissa oli asioita, joista ei ollut tietoa.”

Olet ollut kaikissa Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen kokouksissa läsnä?

”En kaikissa. En silloin, kun asian käsittely viime syksynä alkuunsa alkoi. Tulin vasta lähempänä joulua. Hallitus halusi keskenään käsitellä asiaa.”

Aamulehti ei tiistai-iltapäivän kuluessa tavoittanut Sanna Leivoa, Hanna Lehtimäkeä, Riikka Kivimäkeä ja Anu Rantalaa kertomaan lähtönsä syistä.

Päätösvalta pitää turvata nopeasti

Finanssivalvonnan osastopäällikkö Kaisa Forsström toteaa, että jos Finanssivalvonnan valvonnan alainen yhtiö joutuu tilanteeseen, jossa sillä ei ole toimivaltaista hallitusta, yhtiön velvoite on mahdollisimman nopeasti huolehtia, että päätösvalta tulee turvattua. ”Kysymys ei voi olla kuukausista tai vuosista, mutta esimeriksi vakuutustoimialan yhtiöiden hallituksen jäsenillä on tarkat osaamisvaateet. Kuka tahansa ei voi tulla valituksi hallitukseen.”

Onko Pirkanmaan Lähi-Tapiola kertonut hallituksen tilanteesta Finanssivalvonnalle?

”Keskustelut valvottavan kanssa ovat luottamuksellisia, mutta yleisellä tasolla voin sanoa, että aina kun yhtiössä tulee erityistilanne, me edellytämme, että meitä pidetään ajan tasalla ja näin myös tapahtuu.”

Päivitys 26.4.2022 kello 16.48: Uutiseen on lisätty Finanssivalvonnan osastopäällikön Kaisa Forsströmin haastattelu sekä tieto siitä, ettei Aamulehti iltapäivän kuluessa tavoittanut Pirkanmaan Lähi-Tapiolan eronneita naisjäseniä kommentoimaan lähtöään.

Oikaisu 27.4.2022 kello 21.10: Korjattu Tiina Linnainmaan nimi. Linnainmaasta kirjoitettiin uutisessa ensin virheellisesti Tuula Linnainmaana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut