Iso karhu tallentui riistakameraan Huittisissa – karhu liikkui alle puolen kilometrin päässä asutuksesta

Karhu liikkui alueella, josta lähimpään asutukseen on matkaa vain 300–400 metriä.

Karhu löntysteli riistakameran kuvaan Huittisissa lauantai-iltana 23. huhtikuuta.

25.4. 20:17

Riistakamera tallensi harvinaisen vieraan Huittisten Suttilassa lauantaina illansuussa. Kamera otti kuvan alueella liikkuneesta isokokoisesta karhusta.

Yhdessä Juhani Forman kanssa riistakamerasta vastaava Harri Lammi muistelee, että riistakamera on ollut paikallaan 5–6 vuotta. Tähän mennessä riistakameran liiketunnistin oli reagoinut enimmäkseen Huittisissa varsin yleisiin supeihin.

”Viimeiset kolme vuotta kamera on ollut siinä ympäri vuoden. Mitään kuva- tai näköhavaintoja ei karhusta ole tähän saakka tullut”, Lammi kertoo.

Riistakamera lähetti ensimmäisen kuvan Lammin ja Forman sähköposteihin lauantaina kello 18.30. Toinen kuva karhusta tuli varttia myöhemmin. Karhusta kertoi ensimmäisenä Lauttakylä-lehti.

Karhun ilmaantuminen kuvaan on Lammin mukaan siinä mielessä huolestuttavaa, että kuvauspaikasta on lähimpään asutukseen matkaa vain 300–400 metriä, ja saman verran metsän läpi Punkalaitumentielle.

Tieto karhuhavainnosta on lähetetty myös alueen petoyhdyshenkilölle.

Riistakamera tallensi ison karhun. Riistakamera on ollut paikallaan jo usean vuoden ajan, mutta havaintoja karhusta ei ole aikaisemmin tullut.

Harri Lammi on huittislaisen metsästysseura Ilon jäsen. ”Susista on täälläpäin tehty useampikin havainto, mutta karhusta ei (ole tehnyt havaintoa) kukaan tuntemani paikallinen metsästäjä”.

Susien määrän on todettu lisääntyneen Huittisten suunnalla valkohäntäpeurakannan kasvun myötä. Lammi ei usko, että karhut olisivat tulossa Huittisiin pelkästään peurojen perässä. ”Peurojen lähtönopeus on karhulle liian suuri, mutta hirven karhu pystyy juoksemaan kiinni.”

Suttilan karhua ei ole näkynyt kamerassa sitten lauantain. Lammi ei esitä arvioita karhun iästä. ”Yksi metsästäjä kommentoi, että karhun iän pystyy arvioimaan jäljen koon perusteella. Menemme illalla kuvauspaikalle katsomaan, kuinka hyviä jälkiä karhu on sinne jättänyt.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut