Poliisi lopetti Kuusamon suurpetokeskuksesta karanneen karhun: ”Se on särkenyt aitarakenteita aiemminkin” – IS: Karhu kävi Sulo Karjalaisen kimppuun

Poliisi totesi karhun ihmiselle vaaralliseksi ja lopetti sen.

12.4. 18:37 | Päivitetty 12.4. 19:11

Oulun poliisilaitos on lopettanut karhun, joka karkasi Kuusamon suurpetokeskuksesta tiistaina iltapäivällä. Karhu oli poliisin mukaan hyökännyt eläintarhan työntekijän kimppuun. Työntekijä sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Ilta-Sanomat kertoi tiistai-iltana, että karhu kävi karhumiehenä tunnetun Sulo Karjalaisen kimppuun.

”Se halusi vähän leikkiä. Sen verran pahasti kävi, että pitää vähän paikata”, Karjalainen sanoo lehdelle lyhyesti.

Poliisin saapuessa paikalle karhu oli edelleen irti karhutarhan pihapiirissä. Poliisi totesi karhun ihmiselle vaaralliseksi ja päätyi lopettamaan sen, poliisi kertoo tiedotteessa.

Kun häkkejä tarkastettiin, huomattiin, että toinenkin karhu oli karannut. Poliisi löysi tämän karhun läheisen järven jäältä lennokin avulla. Toisen karhun palauttaminen tarhaan onnistui, kun tarhan työntekijä houkutteli eläintä hunajalla.

HS tavoitti karhumies Sulo Karjalaisen oikeana kätenä keskuksessa toimivan karhunhoitaja Pasi Jäntin, joka oli matkalla keskukseen tarkastamaan tilannetta. Jäntti kertoi, että lopetettu karhu oli kuusivuotias uroskarhu nimeltään Tara.

”Tara oli vähän ilkikurinen ja semmoinen ongelmatyyppi. Se on särkenyt aitarakenteita aiemminkin, ja niitä jouduttiin koko kesä korjaamaan sen jäljiltä”, Jäntti kertoo.

Suurpetokeskuksessa syntynyt Tara oli päässyt toistaiseksi tuntemattomalla tavalla ulos häkistään ja hyökännyt eläintarhan työntekijän kimppuun.

Työntekijä pääsi työtoverinsa avustuksella rakennukseen suojaan, mutta ehti saada sairaalahoitoa vaativia vammoja. Jäntin tietojen mukaan vammat eivät kuitenkaan olleet vakavia.

Häkkien tarkastuksissa huomattiin, että toinenkin karhu, 26-vuotias Reetta, oli karannut. Poliisi löysi Reetan läheisen järven jäältä lennokin avulla.

”Reetta on kiltti ja hyvin seurallinen karhu. Sanoin, että menkää huutelemaan sitä nimeltä ja antakaa hunajaa, niin se seuraa”, Jäntti kertoo.

Eläintarhan työntekijä saikin Reetan palautettua takaisin tarhaan hunajalla houkuttelemalla, tosin väärään häkkiin.

”Se on nyt pentukarhujen tarhassa. Kun pääsen sinne, käydään houkuttelemassa Reetta oikeaan häkkiinsä”, Jäntti sanoi.

Jäntin mukaan osa suurepetokeskuksen karhuista nukkuu vielä talviunta, mutta Tara, Reetta sekä keskuksen tunnetuin karhu, Juuso, olivat olleet hereillä jo jonkin aikaa.

Aamulehti vieraili suurpetokeskuksessa elokuussa 2015. Kuvassa taiteilijanakin tunnettu Juuso-karhu ja karhumies Sulo Karjalainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut