Maistuisiko mustamakkaran makuinen sushi? Entä uisitko Viinikanlahden jätevesi­puhdistamon uudessa maa­uimalassa? – Lue tästä parhaimmat aprillipilat

Yritykset, mediat ja monet muut kertovat aprillipiloja perjantaina 1. huhtikuuta. Kokoamme tähän juttuun niistä parhaimpia.

Muun muassa Pirkanmaan pelastuslaitos, K-Citymarket Pirkkala ja Tampereen Vesi ovat jo kertoneet omista piloistaan.

1.4. 9:43 | Päivitetty 1.4. 13:23

Aamulehti

Yritykset ja muut tahot ovat jälleen tänä vuonna keksineet hulvattomia aprillipäivän piloja. Koostamme tähän juttuun niistä hauskimmat perjantaina 1. huhtikuuta.

Aamulehti on koostanut parhaita aprillipiloja myös aiempina vuosina.

Lue vuoden 2021 juttu: Liekinheitin Dragon avuksi sammutustöihin ja saunaratikka raiteille: ”Kylpytakissa tai tölkkivirvoke kädessä pääsisi ilmaiseksi” – Lue tästä hulvattomimmat aprillipilat

Lue vuoden 2020 juttu: Pirkanmaalla koulu ilmoitti oppilaille wc-paperipulasta, poliisin ratsuksi luvattiin aasi ja pelastuslaitokselle paloratikka – Tässä hulvattomimmat aprillipilat

Sastamalasta rakkauspääkaupunki

Tyrvään Sanomat uutisoi aprillipäivänä, että Sastamala aikoo hakea itselleen Suomen rakkauspääkaupunki -statusta.

Idea saatiin Maajussille morsian -ohjelmasta, jossa nähtiin sastamalalaisen Kalle Hanhijärven ja Niina Wunschin rakkaustarina.

Rakkausteema on saanut kaupungin ideoimaan toimenpiteitä. Esimerkiksi kaupungin teknisellä osastolla on nivottu rakkausteema osaksi Sastamalan pyöräilykaupunkisuunnitelmia. It-puolella on konseptoitu Sastamalan oma Tinder.

Jättikeikka etänä

Apulanta esiintyy kesällä uransa suurimmalla keikalla Olympiastadionilla. Yhtye kertoi aprillipäivänä, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki soittaa keikan rummut etänä suoraan Heinolasta.

Santapukki kehitti itselleen uudenlaisen elämäntyylin koronapandemian innoittamana.

”Kotona oleminen on ollut ihanaa, enkä halua lähteä täältä mihinkään. Tästä syntyi idea, että miksi en soittaisi myös keikat kotoa käsin. Nyt, kun teknologiakin sen mahdollistaa”, hehkuttaa Santapukki Apulannan tiedotteessa.

Pyhäjärvelle tekosaari

Näsisaaren onnistuneen rakentamisen innoittamana Tampereella suunnitellaan uuden tekosaaren rakentamista myös Pyhäjärven puolelle, kerrotaan kaupungin aprillipäivän tiedotteessa.

Uusi Pyhäsaari sijoittuisi Eteläpuiston edustalle ja jatkuisi kapeana kaistaleena aina Jalkasaareen asti.

Saaren täyttöön yhdistellään Finlandia-talon vanhaa italialaista Carrara-marmoria, jota kaupunki aikoo ostaa Helsingin kaupungin järjestämästä huutokaupasta.

Hankkeella varmistetaan järvialueiden tasapuolinen kohtelu Tampereella.

Lukiolaiset Netflix-sarjaan

Valkeakosken Sanomat uutisoi aprillipäivänä, että suoratoistopalveluiden jätti Netflix aikoo kuvata Valkeakoskella jakson uuteen sarjaansa, joka kertoo nuorten hilpeistä tempauksista ympäri maailmaa.

Valkeakoski-jaksossa esitellään helmikuussa tapahtunut niin kutsuttu ’abikapina’, jossa lukiolaiset järjestivät penkkariajelun henkilö- ja pakettiautoletkassa, kun perinteinen penkkariajo kiellettiin koronan takia.

Tuotantoyhtiö hakee jakson rooleihin näyttelijöitä. Koekuvaukset järjestetään tänään 1. huhtikuuta kello 16 kauppakeskus Koskikaran viidennessä kerroksessa.

Kirkkoveneellä Tampereelle

Nokian Uutiset uutisoi aprillipäivänä, että Nokian kaupunki selvittää uusien junavuorojen lisäksi muita ekologisen liikkumisen tapoja Nokian ja Tampereen välillä.

Aprillipäivän uutisessa kerrotaan, että Nokian liikennelautakunnalle annettavan esittelytekstin mukaan ekologisen liikkumisen tapoja voisivat olla esimerkiksi hiihtäminen ja pyöräily. Esittelytekstissä ehdotetaankin, että Nokian keskustasta voisi vetää hiihtoladun suoraan Tampereelle.

Alkuun ehdotetaan hankittavaksi kolme tandem-pyörää ja neljä riksaa. Vuokrattavat kirkkoveneet ovat myös yksi vaihtoehto kesäaikaan. Niillä pääsisi Nokian Viholasta Tampereen Ratinaan.

Merellinen museohanke

Jo kuopatuksi luultu Guggenheim-museohanke on saanut tuulta alleen. Tallink Silja kertoo aprillipäivänä allekirjoittaneensa sopimuksen Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevasta Guggenheim-museosta.

Uusi merellinen museo rahoitettaisiin pääosin laiva- ja museolipputuloilla, mutta Tallink Siljan mukaan monet yritykset ja yksityishenkilöt ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan osallistua hankkeeseen.

”Uuden museon nopeus tulee olemaan 27 solmua ja jääluokka 1A. Kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu järjestetään jo syksyllä 2022. Guggenheim Star -museon toivotaan kiinnostavan myös kansainvälistä yleisöä”, kertoo Tallink Silja tiedotteessaan.

Mustamakkara-automaatti

Tampereen ratikka kertoo aprillipäivänä pilotoivansa mustamakkara-automaattia Nysse-liikenteessä. Automaatti on asennettu ratikan vaunuun TROO1, joka kulkee ratikkalinjaa 3 ja bussilinjalle 7.

”Annoksen saa ostettua mukaansa helposti lähimaksulla, Nyssen matkakortilla tai Nysse Mobiilissa”, kertoo Tampereen ratikka tiedotteessaan.

Asuinrakennus Legoista

Lempäälän kunta kertoi perjantaina ”kansainvälisestä hankkeesta”, jossa kokeiluluontoisesti kootaan Legoista valmistettu asuinrakennus Kuljuun.

Legopalikat tuotetaan Suoraan Tanskasta Lempäälään ja rakennuksen valmistuttua sitä voidaan käyttää Airbnb-tarkoituksessa. ”Kaavoitus on jo alustavasti suunnitellut alueelle mahdollisuutta laajentaa Legokylää matkailutarkoituksiin”, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Mustamakkaraa sushiin

Pitkän tuotesuunnittelun tuloksena K-Citymarket Pirkkala on keksinyt yhdistää sushin ja tamperelaisen perinneruoan eli mustamakkaran.

”Olemme lanseeranneet uuden makuparin mustamakkaranorimakin, jossa yhdistyy tamperelaisten rakastama perinneruoka mustamakkara sekä aito japanilainen riisi, jossa happamuutta antamassa puolukkasurvos paikallisista Takamaan metsän puolukoista”, kertoo K-Citymarket perjantaina.

Jätevesipuhdistamosta maauimala

Tampereen Vesi höynäytti kaupunkilaisia uudella maauimalalla.

”Kohta pääsee polskimaan Viinikanlahden maauimalaan!” kerrotaan Tampereen Veden Twitterissä.

Liikelaitos kertoo, että Viinikanlahden puhdistamon jätevesialtaat pestään uintikuntoon kaupunkilaisten iloksi, kun jätevesien puhdistus siirtyy Sulkavuoren keskuspuhdistamoon.

Vesibalettia Sorsapuistossa

Tampere-talo kertoi perjantaina tuottavansa Kantelinen Company oy:n kanssa yhteistyössä tulevana suvena uuden esittävän taiteen teoksen, joka toteutetaan Sorsapuiston lammella.

Uusi taiteen teos yhdistää tanssin, uinnin, kuviokellunnan ja hurjat uimahypyt. Esityksessä puistoa kiertää vaikuttava 360-asteinen nouseva katsomo, jonka jokaiselta penkiltä luvataan esteetöntä näköalaa lammelle.

”Kaupungin ylpeys Sorsapuisto on ollut mielestämme viime vuodet aivan liian vähällä käytöllä. Olemme Tampere-talon eri osastojen ammattilaisten kanssa pohtineet päämme puhki, minkälaisia elämyksiä voisimmekaan puistossa tuottaa. Perinteisen Tampere Filharmonian puistokonsertin ja tänä kesänä starttaavan Sorsapuisto Live -festivaalin lisäksi haluamme ottaa myös puiston viehättävän lammen käyttöön. Monitaiteinen Suvikuningatar-vesibaletti tulee olemaan huikea elämys kaikille aisteille”, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas lupaa.

Teoksen taiteellisen työryhmän kerrotaan olevan tuttu Lumikuningatar-jääbaletin takaa, ja nimekkäässä esiintyjäkaartissa on eri alojen taiteilijoita ja huippu-urheilijoita Suomesta ja maailmalta. Musiikin sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen, ja sen kantaesittää Tampere Filharmonia. Liput tulevat myyntiin perjantaina 1. huhtikuuta.

Muinaislöytöjä keskuspaloasemalla

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi perjantaina, että keskuspaloaseman muurin korjaustöiden yhteydessä on tehty merkittäviä muinaislöytöjä, minkä vuoksi korjaus on keskeytetty toistaiseksi.

Muurin perustusten kaivauksissa kerrotaan löytyneen reikäkivi, kourutaltta ja keihäänkärki. Merkittävimmät löydöt ovat olleet keskiaikainen arpakapula ja palokaivo.

”Nämä löydöt ovat niin merkittäviä, että Keskuspaloasema joudutaan jatkokaivausten takia sulkemaan ja toimintoja siirretään parhaillaan muille paloasemille”, kertoo apulaispalopäällikkö Ville Naskali pelastuslaitokselta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut