Hoitajalakko alkoi tänään kuudessa sairaanhoitopiirissä – Tehy ja SuPer järjestivät mielenilmauksen Tampereella

Tehy ja Super järjestivät tänään mielenosoituksia kuudella lakkopaikkakunnalla vauhdittaakseen neuvotteluja.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (oik.) ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola johtivat joukkojaan hoitajien mielenilmauksessa Meilahden kampuksen alueella Helsingissä 1. huhtikuuta 2022. Myös Tampereella järjestettiin tänään mielenilmaus.

1.4. 6:30 | Päivitetty 1.4. 13:11

Tehyn ja Superin lakko alkoi tänään aamukuudelta kuudessa sairaanhoitopiirissä, koska hoitajien uusista työehdoista ja palkankorotuksista ei ole syntynyt sopua. Ammattiliittojen mukaan tällä lakkokierroksella on mukana 25 000 hoitajaa.

Seuraava, 13 sairaanhoitopiirin ja 40 000 hoitajan lakko alkaa kahden viikon päästä, ellei sopua synny sitä ennen. Liitot hylkäsivät keskiviikkona valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

Useissa sairaanhoitopiireissä on varauduttu siirtämään kiireetöntä hoitoa hoitajalakon vuoksi. Tehy ja Super järjestivät tänään mielenosoituksia kuudella lakkopaikkakunnalla vauhdittaakseen neuvotteluja. Mielenosoituksia järjestettiin Tampereella, Helsingissä, Turussa, Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Tampereella mielenilmauksena järjestettiin marssi Sorin aukiolta Keskustorille. Mielenilmaus alkoi Sorin aukiolla perjantaina kello 10.

Uutisen pääkuva vaihdettu kello 8.50 1.4.2022.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut