Ylöjärveläisopettaja otti käyttöön luovan keinon yllättävässä pakolaistilanteessa: ”Soitin reippaasti asuntojen ovikelloja ja kysyin, olisiko kouluun tulijoita”

Kuusi ukrainalaislasta aloittaa koulun tänään Ylöjärvellä. Heidän opettajanaan toimiva Taru Anttila kertoo, että hän on tavannut osan oppilaista ja heidän vanhemmistaan ennakkoon. Kysyimme osalta Pirkanmaan kuntia, miten ne ovat varautuneet pakolaistilanteeseen.

Ylöjärvellä Vuorentaustan koulussa erityisluokanopettajana työskentelevä Taru Anttila siirtyi ukrainalaislasten opettajaksi nopealla aikataululla. Anttila kertoo olevansa iloinen siitä, että voi olla mukana tässä työssä. Anttila on opiskellut Neuvostoliiton aikana Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ja hän puhuu venäjän kieltä.

4.4. 6:30

Aamulehti

Soittokierros vahvistaa, että Ukrainasta Suomeen paenneita halutaan auttaa ja tukea kunnissa laajasti. Vaikka halua on, täysin ongelmaton uusi ja yllättävä tilanne ei ole. Haasteita tuo erityisesti se, kuinka nopeasti muuttuvaa tilannetta koordinoidaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut