Taysin koronatilanne yhä vaikea: noin 50 potilasta hoidossa koronan takia – Maskisuositus jatkuu

Taysiin päivittäin tulevien uusien koronapotilaiden määrä on pysynyt entisellä tasolla. Sen sijaan sairaalassa olevien potilaiden määrä on jonkin verran kasvanut. Tällä hetkellä Taysissa on noin 50 potilasta koronan takia hoidossa.

”Tilanne ei ole Pirkanmaalla helpottumassa. Maskien kanssa mennään ainakin pääsiäisen yli. Suosittelemme myös osittaista etätyötä niin, että kaikki eivät olisi työpisteissä jatkuvasti samaan aikaan”, kertoo Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand.

29.3. 15:03

Aamulehti

Taysiin päivittäin tulevien uusien koronapotilaiden määrä on pysynyt entisellä tasolla. Sen sijaan sairaalassa olevien potilaiden määrä on jonkin verran kasvanut. Sairaalahoitoa tarvitsee keskimäärin kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä, kerrotaan Taysin tuoreessa tiedotteessa.

Tällä hetkellä Taysissa on noin 50 potilasta koronan takia hoidossa. Lisäksi on potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi. Jatkohoitopaikkojen järjestäminen on erittäin vaikeaa.

”Hyväkuntoisen koronapotilaan ei tarvitse hakeutua päivystykseen. Kaikissa tilanteissa hakeudutaan ensisijaisesti oman kotikunnan terveysasemalle tai työterveyteen, jos kunto heikkenee niin, ettei kotona enää pärjää”, muistuttaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Rokotus suojaa edelleen hyvin vakavalta taudilta

Viime viikolla todettiin 4200 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuus vastaa kansallista keskiarvoa. Positiivisten prosenttiosuus on yli 60 prosenttia Fimlabissa tutkituista testeistä. Tartuntoja todettiin hiukan aiempaa enemmän nyt yli 50-vuotiaiden ikäryhmissä. Omikronin muunnos BA.2 tarttuu entistäkin herkemmin. Muunnoksen osuus on kasvanut myös Pirkanmaalla.

Rokotukset suojaavat kuitenkin edelleen erittäin hyvin vakavalta, sairaalahoitoa vaativalta tautimuodolta. Pirkanmaalla yhden koronarokotteen on saanut 90 prosenttia, kaksi rokotetta 87,6 prosenttia ja kolme rokotetta 60,7 prosenttia yli 18-vuotiaista.

Maskisuositus jatkuu

Pirkanmaalla jatkuu yleinen maskisuositus. Maskin käyttöä tulee valvoa myös yleisötilaisuuksissa.

”Tilanne ei ole Pirkanmaalla helpottumassa. Maskien kanssa mennään ainakin pääsiäisen yli. Suosittelemme myös osittaista etätyötä niin, että kaikki eivät olisi työpisteissä jatkuvasti samaan aikaan.”

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu tiistaina kertomaan koronavirustilanteen uusista käänteistä.

Viikoittaiseen median tiedotustilaisuuteen osallistuvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand, ylilääkäri Jaana Syrjänen ja apulaisylilääkäri Janne Laine.

Aamulehti lähettää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä tässä jutussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut