Perussuomalaisten Riikka Purra ilmoitti kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä – Nyt myös Jussi Halla-aho ja Anu Vehviläinen kannattavat jäsenyyttä

Purra sanoo tunnistavansa Nato-jäsenyysprosessin uhkakuvat, jotka voivat olla Venäjän poliittista painostusta ja vakavampiakin toimia. Hänestä niitä ei kuitenkaan voida välttää olemalla hakematta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra

29.3. 9:04 | Päivitetty 29.3. 14:05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ilmoitti tiistaina kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

”Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä ja tuen valtiojohtoa jäsenyyden edistämisessä. En näe Nato-jäsenyyttä ongelmiemme automaattisena poispyyhkijänä vaan tavoiteltavana osana Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista palettia”, Purra kertoi tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa.

”Puolustusliiton hyödyt näen erityisesti ennaltaehkäisyn ja pelotteen kannalta.”

Purra kertoi olleensa aiemmin sitä mieltä, että Suomen ei tule liittyä sotilasliitoon. Hänen mukaansa Nato-optio ja tasapainoileva suhde Venäjään näyttivät takaavan riittävästi Suomen turvallisuuden. Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta mureni kuitenkin ”paitsi eurooppalainen turvallisuusjärjestys myös Suomen ja Venäjän välisen suhteen koko perusta”, Purra totesi.

”Kyse on Ukrainasta, mutta jokainen tietää, että kyse voisi olla myös Suomesta. Olin pakotettu tarkastelemaan kantaani jälleen uudelleen.”

Purra sanoi tunnistavansa Nato-jäsenyysprosessin uhkakuvat, jotka voivat olla Venäjän poliittista painostusta ja vakavampiakin toimia. Hänestä niitä ei kuitenkaan voida välttää olemalla hakematta.

Hän muistutti, että samaan aikaan Suomen suvereniteettia ja turvallisuutta tulee vahvistaa myös muilla tavoin, esimerkiksi rajaturvallisuuteen, hybridiuhkien torjuntaan ja ruoka- ja energiahuoltoon tehtävin toimenpitein.

”Maahan voidaan hyökätä myös ilman aseita”, Purra varoitti.

Purran mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä on lähipäivinä linjaamassa oman kantansa Nato-jäsenyydestä. Hän kertoi aiemmin, että perussuomalaisten jäsenkyselyn perusteella yli 63 prosenttia vastanneista puolueen jäsenistä kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista.

Myös Jussi Halla-aho ja Anu Vehviläinen kannattavat liittymistä

Myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kertoi tiistaina Twitterissä, että hänen mielestään Suomen on syytä hakea Naton jäsenyyttä. Hän perustelee asiaa sillä, että jäsenyyteen liittyvät riskit ovat pienempiä kuin muiden vaihtoehtojen riskit.

Eduskunnan entinen puhemies ja nykyinen kansanedustaja Anu Vehviläinen (kesk.) kertoi hänkin tiistai-iltapäivänä kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

Vehviläinen kirjoittaa nettisivuillaan, että jäsenyys toisi Suomelle aidot turvatakuut ja liittäisi Suomen osaksi laajaa puolustusyhteisöä.

Vehviläinen on kokenut keskustapoliitikko. Hän on kuudennen kauden kansanedustaja, joka on toiminut kahdesti ministerinä sekä luopui tämän istuntokauden alussa eduskunnan puhemiehen tehtävästä. Nykyisin Vehviläinen on ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Uutiseen lisätty tieto Jussi Halla-ahosta ja Anu Vehviläisestä kello 14.05.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut