Miten paperin lakko näkyy sanomalehdessä? Suurimmat yhtiöt ovat varautuneet hyvin, myös Aamulehti

Sanoma ja Aamulehti ovat varautuneet paperin saatavuusongelmiin. Toistaiseksi tilanne ei näy lukijalle eikä mainostajalle.

23.3. 11:10

Aamulehti

Paperiliiton pitkään jatkama lakko vaikeuttaa sanomalehtipaperin saatavuutta. Lisäksi mediayhtiöt kuten Sanoma ovat lopettaneet venäläisen paperin ostamisen. STT uutisoi keskiviikkoaamuna, että paperin saatavuus jopa pian uhkaisi painettujen lehtien ilmestymistä.

Toisaalta kaksi suurinta painettujen sanomalehtien kustantajaa eli mediayhtiöt Sanoma ja Keskisuomalainen ovat molemmat kertoneet varautuneensa tilanteeseen hyvin jo ennalta varastoimalla paperia.

Mikä on tilanne Aamulehdessä, vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu?

”Meillä riittää toistaiseksi paperia. Markkina on ollut epävakaa jo ennen lakkoa ja venäläisen paperin ostamisen lopettamista, joten olemme varautuneet. Suotavaa toki olisi, että lakko päättyisi.”

Jätetäänkö jotakin julkaisematta Paperiliiton lakon takia?

Aamulehti ja sen liitteet ilmestyvät tavalliseen tapaan. Seuraamme tietenkin tilannetta tarkasti sekä Aamulehdessä että koko Sanomassa ja esimerkiksi harkitsemme tarkoin, julkaisemmeko konsernimme omaa mainontaa painettuna vai vain digitaalisena.”

Vaikuttaako paperin saatavuus mainostajaan?

”Ei mitenkään. Kaikki jo myydyt ja tulevat mainokset julkaistaan tavalliseen tapaan yhtä tavoittavasti kuin ennenkin.”

Entä Sanoman kustantamat paikallismediat kuten Nokian Uutiset tai Jämsän Seutu?

”Paikallismediat ilmestyvät painettuinakin ennallaan. Paikallismediat kuluttavat paperia verraten vähän, koska kappaleita ja sivuja on murto-osa vaikkapa lauantain Aamulehteen verrattuna.”

Sanoma kustantaa Pirkanmaalla ja sen ympäristössä Aamulehden ja sen liitteiden lisäksi kahdeksaa paikallismediaa: Janakkalan Sanomat, KMV-lehti, Jämsän Seutu ja Vekkari, Nokian Uutiset, Suur-Keuruu, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut