Nämä kymmenen järisyttävää muutosta Venäjän hyökkäys on saanut aikaan maailmassa – Analysoimme, millaisiin seurauksiin on nyt syytä varautua

Ukrainan sota vaikuttaa laajasti kansainväliseen politiikkaan, talouteen, ruuantuotantoon, Euroopan turvallisuuteen ja tavallisten ihmisten arkeen. Aamulehti haastatteli tunnettuja asiantuntijoita ja tutkijoita Pami Aallosta Mika Aaltolaan ja analysoi, mikä kaikki muuttuu sodan seurauksena ja millaisia seurauksia on luvassa.

Ukrainan sota vaikuttaa laajasti maailmaan, Eurooppaan ja Suomeen. Hyökkäys murskasi Helsingin hengen, painostaa Eurooppaa nopeasti irti energiariippuvuudesta, pakottaa seitsenvuotiaan Veronika Shaposhnikin asumaan pommituksia paossa metroasemalla Harkovan pohjoisosassa ja näyttää yhä epätoivoisemmaksi käyvän presidentti Vladimir Putinin politiikan.

27.3. 6:00

Aamulehti

Kun Venäjä hyökkäsi 24. helmikuuta 2022, alkoi Ukrainan taistelu olemassaolostaan. Pommit ja ohjukset ovat aiheuttaneet valtavat tuhot ja humanitaarisen katastrofin. Venäjä murskasi tukun kansainvälisiä periaatteita Helsingin hengestä Geneven sopimukseen. Sodan vaikutukset leviävät laajalle Eurooppaan ja koko maailmaan. Sota sumentaa näkymän talouteen ja pakottaa miljoonat ihmiset pakenemaan. Venäjästä tulee hylkiö, jonka tulevaisuudesta ei kukaan voi olla varma.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut