Pietarista Helsinkiin matkaavien Allegro-junien ruuhkatilanne helpottunut

Helmi-maaliskuun vaihteessa Pietarista tulevat junat kulkivat täysinä. VR:n Venäjän liikenteen johtajan mukaan kysyntä on kuitenkin tasaantunut ja junissa on hyvin tilaa.

Matkustajia saapui VR:n Allegro-junalla Pietarista Helsinkiin 9. maaliskuuta.

21.3. 14:35

Helsinki

Pietarista tulevien Allegro-junien ruuhkatilanne on helpottanut, kertoi VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri maanantaina.

Helmi-maaliskuun vaihteessa Pietarista Helsinkiin matkanneet junavuorot olivat täysiä. Hurrin mukaan viime viikon paikkeilla kysyntä on kuitenkin tasaantunut ja junissa on hyvin tilaa.

Hurrin mukaan venäläisten matkustajien osuus on noin 70 prosenttia. Ennen kuin junaliikenne meni katkolle koronapandemian vuoksi, venäläisten osuus matkaajista oli noin puolet.

VR:n Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne ei kulkenut kevään 2020 ja joulukuun 2021 välisenä aikana koronatilanteen vuoksi.

Aiemmin maaliskuussa Hurri kertoi STT:lle, että osan venäläisistä on kuultu matkustaneen Suomessa lentokentälle. Tilanne on hänen nähdäkseen edelleen sama.

”Ihmiset tulevat joko Suomen viisumilla tai oleskeluluvalla tai Schengen-alueen transit-viisumilla tai oleskeluluvalla, jolloin he matkustavat joihinkin muihin valtioihin. Todennäköisesti on edelleen monia, jotka jatkavat Suomesta matkaansa”, Hurri kertoo.

Neuvottelut lisävuorosta edelleen kesken

Helsinkiin tulee Pietarista kaksi Allegro-junaa päivässä, yksi aamupäivällä ja toinen illalla. Jokaisessa junassa on vajaat 350 paikkaa.

VR kertoi maaliskuun alkupuolella, että suunnitelmissa olisi lisätä päivittäisiä vuoroja kahdesta kolmeen. Hurrin mukaan neuvottelut kolmannesta vuorosta ovat edelleen kesken ja VR odottaa vastausta Venäjän osapuolelta.

”Tällä hetkellä matkamäärät ovat kuitenkin selvästi tasaisemmat ja junissa on tilaa”, eli kolmannelle vuorolle ei ole tällä hetkellä välitöntä tarvetta.

Hurri kertoi, että kysyntää kuitenkin seurataan ja VR:llä on valmius lisätä vuoro tarvittaessa.

Koronapandemian aikaiset maahantulorajoitukset ovat Venäjältä saapuvilla edelleen voimassa, mikä on rajoittanut olennaisesti turistiliikenteen määrää Suomeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut