Vertailu: Venäjällä on lukujen valossa hurja ylivoima Ukrainaan ja Suomeen verrattuna – ei silti yksin riitä sotamenestykseen: ”Sitten voimasuhteet alkavatkin olla jo ihan toisenlaiset”

Vertasimme Suomen, Ukrainan ja Venäjän asevoimien voimasuhteita ennen hyökkäyksen alkamista. Majuri Antti-Ville Rusanen kertoo, miksi Venäjä ei ole onnistunut valloittamaan Ukrainaa, vaikka se lukujen valossa näyttää paljon vahvemmalta.

Venäjän MiG-29-hävittäjät esiintyivät Moskovassa heinäkuussa 2021. Suomalaisten Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunu kuvattiin Naton Trident Juncture -sotaharjoituksessa Norjassa marraskuussa 2018. Ukrainalainen sotilas kuvattiin Sumyn alueella 7. maaliskuuta 2022.

17.3. 6:30

Aamulehti

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, kuultiin venäläislausuntoja siitä, miten nopeasti Ukraina olisi vallattu. Kun verrataan Venäjän kalustoa ja joukkojen määrää Ukrainaan, näin olisi tosiaan voinut ajatella käyvän. Pelkkiin lukuihin keskittyvässä voimasuhdevertailussa Venäjä näyttää ylivoimaiselta Ukrainaan ja myös esimerkiksi Suomeen verrattuna. Miksi Ukraina sitten pärjää niin hyvin ja miltä Suomen vahvuus näyttää?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut