Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Pohjola-sairaalan myynnin Pihlajalinnalle - Uutiset - Aamulehti

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Pohjola-sairaalan myynnin Pihlajalinnalle

Virasto otti marraskuussa yrityskaupan lisätarkasteluun, kun alustavan tarkastelun perusteella se olisi saattanut aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia muun muassa Pirkanmaalla.

OP-vakuutus myy Pohjola-sairaalat. Kuva on otettu Tampereen Pohjola-sairaalasta Tampellasta.

14.1. 11:40 | Päivitetty 14.1. 12:01

Aamulehti

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt 14. tammikuuta yrityskaupan, jossa Pohjola Vakuutus oy myy Pohjola Sairaala oy:n koko osakekannan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveys oy:lle. Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Pihlajalinna ja OP-ryhmä tiedottivat päätöksestä perjantaina.

Pohjola-sairaala siirtyy Pihlajalinnan omistukseen 1.2.2022, sillä KKV katsoi, että yrityskauppa ei johda kilpailun olennaiseen estymiseen ja kauppa voidaan hyväksyä.

KKV:n selvitysten mukaan yrityskauppa ei johda kilpailun olennaiseen estymiseen vakuutusyhtiöille tarjottavien terveyspalveluiden markkinoilla. Virasto toteaa, että yrityskaupasta seuraava hyöty ylittää selvästi Pihlajalinnan neuvotteluasetelman parantumisesta seuraavat mahdolliset haitat.

Yrityskauppa ei KKV:n mukaan johda haitallisiin kilpailuvaikutuksiin myöskään yksityisasiakkaille tarjottavissa palveluissa. KKV otti marraskuussa yrityskaupan jatkokäsittelyyn, sillä alustavan tarkastelun perusteella yrityskauppa saattoi aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia ortopedian ja traumatologian sekä käsikirurgian erikoisaloilla Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla.

Lue lisää: KKV ottaa Pohjola-sairaalan myynnin Pihlajalinnalle jatkosyyniin – ”Saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia”

KKV:n mukaan selvityksissä osoittautui, että osapuolten markkinaosuudet ovat tosiasiassa alustavaa tarkastelua matalammat. Lisäksi osapuolten kilpailijoista Mehiläinen ilmoitti selvitysten aikana avaavansa uuden toimipisteen Tampereelle, KKV kertoo.

Yrityskaupan yhteydessä Pohjola-vakuutus ja Pihlajalinna solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen terveyspalveluiden tuottamisesta Pohjola-vakuutuksen asiakkaille.

Päivitys 14.1.2022 kello 11.59: Juttuun on päivitetty Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätöksen perusteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut