Latuja kunnostetaan maaliskuussa järjestettävää Pirkan Hiihtoa varten - Uutiset - Aamulehti

Latuja kunnostetaan Pirkan Hiihtoa varten – järjestäjät luottavat, että tapahtuma pystytään maaliskuussa järjestämään

Hiihdettävässä kunnossa olevaa latua on jo yli 20 kilometriä.

Järjestäjät uskovat, että tänä vuonna päästään jälleen hiihtämään Pirkan Hiihto. Vuodelta 2019 olevassa kuvassa etualalla vauhdissa Pirkan Hiihdon naisten ykkönen Heini Hartikainen.

6.1. 19:24

Aamulehti

Perinteinen Pirkan Hiihto pyritään tänä vuonna järjestämään sunnuntaina 6. maaliskuuta ja Pirkan Reppuhiihto 12. maaliskuuta. Pirkan Uran reitin varren kunnat sekä Pirkan Hiihdon järjestäjät pitävät reittiä auki olosuhteiden mukaan ennen ja jälkeen mahdollisen hiihtotapahtuman.

Hiihdon järjestäjät luottavat, että tapahtuma pystytään järjestämään koronatilanteesta huolimatta. Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen arvioi tiedotteessa, että päätös hiihdon järjestämisestä koronatilanteen osalta pystyttäneen tekemään helmikuun puoliväliin mennessä.

Päätös latujen kunnon osalta voidaan tehdä vielä viikko ennen hiihtoakin. Syrjäsen mukaan lumitilanne näyttää nyt hyvältä. Latua on hiihdettävässä kunnossa jo yli 20 kilometriä ja pohjia ajetaan lisää tällä viikolla.

Viime vuonna Pirkan Hiihto jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi. Vuonna 2020 varsinainen hiihto jouduttiin puolestaan perumaan huonon lumitilanteen takia, mutta lumitilanteen parannuttua reppuhiihto järjestettiin lyhennetyllä 60 kilometrin matkalla.

Pirkan Hiihdon täysmatka on 90 kilometriä ja kulkee Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. Täysmatkan sijaan on mahdollista hiihtää 52 kilometrin Retki-Pirkka Niinisalosta Kyröskoskelle tai 45 kilometrin Puoli-Pirkka Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Päämatkan voi suorittaa myös viestihiihtona.

Perinteisen Pirkan Hiihdon jälkeen hiihdettävässä Pirkan Reppuhiihdossa ei ole sarjajakoa, hiihtotyyli on vapaa ja aikaa ei oteta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut