Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien toimihenkilökiistan sovittelussa ei vielä löytynyt ratkaisua - Uutiset - Aamulehti

Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien toimihenkilökiistan sovittelussa ei vielä löytynyt ratkaisua

Sovittelut jatkuvat perjantaina, kertoo Pro. Viikkoa myöhemmin uhkaava lakko koskisi noin sataa yritystä.

5.1. 16:42

Aamulehti

Valtakunnansovittelijan johdolla käydyssä Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien välisessä sovittelussa ei ole vielä löytynyt ratkaisua teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriitaan.

Ammattiliitto Pro uhkaa aloittaa ensi viikon perjantaina lakon noin sadassa alan yrityksessä, kertoo Teknologiateollisuuden työnantajat Twitterissä.

Sovittelu jatkuu perjantaina 7. tammikuuta, Ammattiliitto Pro kertoo tiedotteessaan.

”Työriidan sovittelu on tältä päivältä päättynyt. Vielä ei edellytyksiä sovintoratkaisulle”, kirjoittaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen Twitterissä.

Sovitteluja käytiin valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla.

Teknologiateollisuuden työnantajat hyväksyi neuvottelutuloksen Teollisuusliiton kanssa

Aiemmin päivällä kerrottiin, että Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys hyväksyi tiistaina saadun neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden työntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta. Yhdistyksen hallitus käsitteli asian keskiviikkoaamuna.

Lue lisää: Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat pääsivät sopuun

Suomen vientiteollisuudelle merkittävän työehtosopimuksen syntyminen vaatii vielä neuvottelutuloksen hyväksymisen Teollisuusliiton hallinnossa. Ratkaisun sisällöstä ei sitä ennen kerrota julkisuuteen. Neuvotteluiden aikana osapuolten väliset erimielisyydet liittyivät palkankorotuksiin.

Teollisuusliiton hallitus kokoontuu perjantaina kello 13 käsittelemään syntyneitä neuvottelutuloksia, tviittaa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Päätöksistä tiedotetaan kokouksen jälkeen.

Teknologiateollisuuden laajan lakon uhka hälvenemään päin

Tiistaina saavutettu alustava sopu on viitannut siihen, että teknologiateollisuutta uhkaava laaja lakko voi olla peruuntumassa, mutta toimihenkilöiden osalta ei voida vielä huokaista helpotuksesta.

Teollisuusliitto, toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro sekä Sähköliitto jättivät teknologia-alalle lakkovaroitukset ennen vuodenvaihdetta. Lakko alkaisi 14. tammikuuta erikseen nimetyillä työpaikoilla, ja se jatkuisi 23. tammikuuta asti.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN pääsivät sunnuntaina sopuun uusista työehtosopimuksista teollisuuteen, suunnittelu- ja konsulttialalle sekä tietotekniikan palvelualalle. Sopimusten piirissä on noin 100 000 palkansaajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut