Himoksen laskettelukeskuksessa auki jo 14 rinnettä - Uutiset - Aamulehti

Himoksella on lumetettu rinteitä jo 20 vuorokautta putkeen – yhtä monta rinnettä oli auki viimeksi jouluna 2016: ”On ollut todella hyvä jakso”

Himoksella oli yhtä paljon rinteitä auki jouluna viimeksi kaudella 2016–17, kertoo toimitusjohtaja Elsi Ojala.

Hiihtokeskus Himoksen toimitusjohtaja Elsi Ojala rinteiden juurella joulukuun 4. päivä. Kauden avauksessa oli käytössä kahdeksan rinnettä.

23.12.2021 7:35

Aamulehti

Himoksen laskettelukeskuksessa on auki 14 rinnettä. Jämsän laskettelukeskus on päässyt jatkamaan rinteiden lumetusta yli 20 vuorokautta sopivien pakkaskelien ansiosta.

”On ollut todella hyvä lumetusjakso. Lumia on saatu tehtyä ennätyksellisen tehokkaasti, eikä pakkasille näy loppua”, toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoo.

Himoksella oli yhtä paljon rinteitä auki jouluna viimeksi kaudella 2016–17. Pakkaset ovat yleensä osuneet tammikuun puolelle.

Lähes kaikki rinteet auki

Länsirinteiden talvikausi käynnistyi Ojalan mukaan itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Keskus avaa jouluksi lähes kaikki länsirinteensä.

Murrin Streettis -parkki sekä pulkka- ja tuubimäet avautuvat jouluaattoon mennessä. Keskuksen tavoite on avata Mukkeli- ja Torvinokka-rinteet uudeksi vuodeksi ja MD-parkki viimeistään loppiaiseksi.

Jos lumetus jatkuu joulutauon jälkeen, myös luoteisrinteet ovat Ojalan mukaan laskukunnossa viimeistään loppiaisen jälkeisenä lauantaina.

Himoksen 26 rinteen, nousulatujen ja suorituspaikkojen lumettaminen vie keskimäärin yli 30 vuorokautta.

Himoksen rinteissä riitti laskijoita heti avauspäivänä.

Ei koronatartuntoja

Himoksen rinnepalvelut jatkavat Ojalan mukaan viime kaudella hyväksi havaittuja turvatoimia. Ojala toivoo varovaisuutta myös asiakkailta.

"Viime talvi meni koronan suhteen tosi hienosti. Rinnepalveluissa ei todettu tartuntoja.”

Kaikki suomalaiset hiihtokeskukset onnistuivat Ojalan mukaan turvallisuusasioissa viime kaudella hyvin.

Himoksella asiakkaat jonottavat vuokraamoon ulkona. Sisätiloissa on käsidesiä ja maskeja.

Laskettelukeskus on uusinut palvelupisteiden viruksia tuhoavan valokatalyysipinnoituksen ja rinneohjelma on rakennettu terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

”Rinteissä ollaan pääosin ulkona ja turvavälit säilyvät. Olemme tarkkoina ravintolassa ja vuokraamossa.”

Koronarajoitukset vaikuttavat laskettelukeskuksessa eniten ravintolapalveluihin. Himos Bistrossa on Ojalan mukaan käytössä koronapassi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut