Valtuusto hyväksyi Tampereen Tesomajärven uudet kerrostalot - Uutiset - Aamulehti

Valtuusto hyväksyi Tampereen Tesomajärven uudet kerrostalot – Entiselle koulun tontille tulee yli 300 asukasta ja korttelipihoja

Tesomajärven puolelle tulee neljä pienkerrostaloa ja kolme kerrostaloa. Niiden itäpuolelle tulee kuusi kappaletta viisi- ja kuusikerroksisia kerrostaloja.

Tesomajärven entisen koulun tontille rakennetaan 14 kerrostaloa. Alue rajautuu Tesomajärven, vesitornin ja Raiskionkadun väliin.

20.12.2021 20:28

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti Tesomajärven entisen koulun tontin rakentamisesta maanantaina kuluvan vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessaan.

Koulun tontille tulee 13 kerrostaloa ja noin 350 uutta asukasta. Koulun toiminta on loppunut, ja se on tarkoitus purkaa. Vuonna 1967 rakennetulla koululla ei kaupungin mukaan ole erityistä kulttuurihistoriallista arvoa.

Koulun pihalle tulee asumiseen 19 500 kerrosneliötä. Tavoitteena on rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja.

Lue lisää: Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui viimeistä kertaa tänä vuonna – katso kokous tästä

Tesomajärven koulun tontti sijaitsee alle puolen kilometrin päässä Tesoman palvelukeskuksesta. Tontti on Tampereen kaupungin omistuksessa.

Tesomajärven puolelle tulee neljä pienkerrostaloa ja kolme kerrostaloa. Niiden itäpuolelle tulee kuusi kappaletta viisi- ja kuusikerroksisia kerrostaloja.

Asuinalue rajautuu viheralueisiin, ja taloihin on suunniteltu korttelipihoja. Alueen keskelle on suunniteltu metsäinen virkistysalue, jonka läpi kulkee yleinen ulkoilureitti vesitornin suuntaan.

Pienkerrostaloihin suunnitellaan omia pihoja. Valtaosaan pienkerrostaloista tulee näkymät metsään tai järvelle.

Alueen kaavoituskilpailun voitti viime vuonna helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Arkkigraf oy. Kilpailuehdotukset olivat asukkaiden kommentoitavana ennen voittajan valintaa.

Tie alueelle tulee Raiskionkadun päähän. Kaava-alue liittyy Tesoman kerrostaloalueisiin. Väliin jää uimarannalta kauppakeskukselle kulkeva Käärmekallionpolku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut