Työntekijä urkki noin 220 henkilön terveystietoja Mänttä-Vilppulassa - Uutiset - Aamulehti

Työntekijä urkki noin 220 henkilön terveystietoja Mänttä-Vilppulassa

Asiakastietojen luvaton katselu on jatkunut yli kahden vuoden ajan.

Mäntänvuoren Terveyden toimipiste Mänttä-Vilppulan Mäntässä heinäkuussa 2021.

15.12.2021 13:06 | Päivitetty 15.12.2021 14:26

Aamulehti

Mäntänvuoren Terveys Oy:n terveyspalveluiden työntekijä katseli luvatta asiakkaiden tietoja yli kahden vuoden ajan vuoden 2019 lokakuun ja tämän vuoden marraskuun välisenä aikana.

Mäntänvuoren Terveys Oy on tarkastanut asiaan liittyvät lokitiedot ja selvittänyt asian laajuutta. Luvaton tietojen katselu on kohdistunut noin 220 henkilöön. Mäntänvuoren Terveys kertoo, että tilanteeseen puututtiin asian tultua ilmi.

Mänttä-Vilppulan palvelujohtaja Alli Ruuhilehto on vaitonainen tapauksen yksityiskohtiin liittyen. Hän ei avaa sitä, kuinka laajamittainen urkintatapaus tuli Mäntänvuoren Terveyden ja kaupungin tietoon.

Hän muotoilee asian niin, että eteen on tullut tilanne, jonka jälkeen lokitietoja on lähdetty selvittämään.

Ruuhilehto ei suoraan kommentoi myöskään sitä, kuinka pitkään kyseinen henkilö ehti olla Mäntänvuoren Terveyden palveluksessa.

"Jo pelkästään tuosta ajasta, jona terveystietoja on katseltu, voi päätellä, ettei kyseessä ollut ihan lyhytaikainen työsuhde."

Ruuhilehto kertoo, että lokitietoihin liittyvää seurantaa tehdään Mäntänvuoren Terveydessä säännöllisesti’, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun ilmi tulee näin laajamittainen tilanne.

Henkilöille, joiden terveystietoja työntekijä on katsellut ilman lupaa, tullaan lähettämään kirje.

Mäntänvuoren Terveys kertoo, että työntekijä ei ole kertomansa mukaan tarkastellut tietoja hyötymistarkoituksessa tai välittänyt niitä eteenpäin.

Mänttä-Vilppulan kaupunki on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille. Asiasta on tehty ilmoitus myös tietosuojavaltuutetulle.

Mäntänvuoren Terveys oy on Pihlajalinnan ja Mänttä-Vilppulan kaupungin yhteisyritys. Sillä on muun muassa terveysasemat Mäntässä ja Juupajoella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut