Puolustus- ja Ilmailuteollisuus näkee suuria mahdollisuuksia HX-hankkeen teollisessa yhteistyössä – työllisyysvaikutus merkittävä - Uutiset - Aamulehti

Puolustus- ja Ilmailuteollisuus näkee suuria mahdollisuuksia HX-hankkeen teollisessa yhteistyössä – työllisyysvaikutus merkittävä

Järjestön mukaan yhteistyöhankkeiden arvo on noin kolme miljardia euroa.

10.12.2021 19:31

Helsinki

Puolustus- ja Ilmailuteollisuus (PIA) näkee, että Lockheed Martinin kanssa solmittu kauppa F-35-hävittäjistä avaa suuria mahdollisuuksia teolliseen yhteistyöhön.

Järjestön mukaan yhteistyöprojektien arvo on noin kolme miljardia euroa. Niiden avulla voidaan kehittää ennen kaikkea teollisuuden verkostoja ja kansainvälistä kilpailukykyä.

”Puolustusteollisuuden markkinaympäristö on erittäin poliittinen ja markkinoille pääsy on vaikeaa. Uskon, että yhteistyössä Lockheed Martinin kanssa kykenemme uusiin avauksiin ja mahdollisuuksiin suomalaiselle alan teollisuudelle”, arvioi PIAn pääsihteeri Tuija Karanko tiedotteessa.

Teollisten yhteistyöhankkeiden toteutusaika on kymmenen vuotta. Projektien työllistämisvaikutus on merkittävä, arvioi Karanko.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo Twitterissä, että mittavalle joukolle suomalaisyrityksiä avautuu ovi Yhdysvaltain markkinoille.

Lintilän mukaan yrityksille syntyy erinomainen tilaisuus tarjota osaamistaan. Vaikutukset tulevat näkymään eri puolilla Suomea, hän ennustaa.

Globaali tuotantoketju avautuu Patrialle

Puolustusvälineyhtiö Patria nousee merkittävään rooliin yhteistyöhankkeissa. Yhtiön mukaan hankintapäätös avaa Patrialle pääsyn globaaliin F-35-tuotantoketjuun.

”Yhteistyö Lockheed Martinin kanssa avaa varmasti paljon uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Erilaisten kumppanuuksien avulla varmistetaan kustannustehokas ja laaja osaamispohja Suomeen”, sanoo Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko yhtiön tiedotteessa.

Keskeisimmät teollisen yhteistyön projektit Patrialle ovat laajamittainen F-35-eturunkojen valmistaminen Suomessa sekä rakennekomponenttien tuotanto.

Patrian mukaan teollisen yhteistyön arvioitu suora kotimainen työllisyysvaikutus on 4  500 henkilötyövuotta ja välillinen työllisyysvaikutus 1 500 henkilötyövuotta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut