Marin rikkoi valtioneuvoston koronaohjetta, joka on annettu jo lähes kaksi viikkoa sitten - Uutiset - Aamulehti

Marin rikkoi valtio­neuvoston korona­ohjetta, joka on annettu jo lähes kaksi viikkoa sitten

Valtioneuvoston sisäisen ohjeen mukaan altistuneen tulisi vapaaehtoisesti välttää kontakteja.

Ministereille ei ole erillistä altistumista koskevaa ohjetta, vaan he saavat tarkemmat ohjeet tapauskohtaisesti. Pääministeri Sanna Marin eduskunnan suullisella kyselytunnilla 25. marraskuuta.

7.12.2021 17:15

Pääministeri Sanna Marin (sd.) rikkoi valtioneuvoston sisäistä toimintaohjetta viettäessään lauantaina iltaa ravintoloissa korona-altistumisestaan huolimatta.

Valtioneuvoston 26. marraskuuta päivitetyssä ohjeessa sanotaan, että ”valtioneuvoston ja sen ministeriöiden henkilöstöä suositellaan välttämään kontakteja heti kun tieto altistumisesta on saatu”. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

”Vältettäessä vapaaehtoisesti kontakteja toimitaan samalla tavalla kuin virallisessa tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenitilanteessa”, ohjeessa sanotaan.

Lue lisää: MTV:n kysely: Kansalaiset pitävät Marinin baari-iltaa vakavana virheenä

Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan, että kyseinen yleisohje valtioneuvoston ja ministeriöiden työntekijöille on luettavissa muun muassa valtioneuvoston sisäisistä viestintäkanavista. Ministereille ei ole erillistä ohjetta, vaan he saavat tarkemmat ohjeet tapauskohtaisesti.

Pääministeri Marin on kertonut, ettei tekstiviestitse lähetetty ohje välttää kontakteja tavoittanut häntä lauantai-iltana. Marinilla ei ollut mukanaan valtioneuvoston virkapuhelinta, johon viestit tulivat.

Lue lisää: Helsingin yössä ilman valtioneuvoston puhelinta juhlinutta pääministeri Marinia yritettiin tavoitella ravintolaillan aikana kahdesti eristäytymisohjeistuksella

Pääministeri Marin sai tiedon altistumisestaan puhelimitse valtiosihteeri Henrik Haapajärveltä lauantaina noin kello 19.20. Marinin ja Haapajärven mukaan Haapajärvi ei ollut antanut pääministerille ohjetta välttää kontakteja, vaan oli sanonut, ettei erityistoimenpiteitä tarvita. Marin on sanonut, että hänen olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa ja tarkistaa saamansa ohjeistus vielä toistamiseen.

Vielä ei ole tiedossa, tunsivatko pääministeri ja valtiosihteeri johtamansa valtioneuvoston kanslian laatimaa yleisohjetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut