Koronatartuntamäärät kasvavat kohisten Pirkanmaan kouluissa – Milloin karanteeni määrätään ja missä menee etäopetuksen raja? Näin Avi, epidemiologi ja opetusjohtaja kommentoivat

Peruskoulujen kirjavat karanteeni- ja etäopetuskäytännöt herättävät kysymyksiä huoltajissa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston opetustoimen ylitarkastaja kertoo, että vaikka isot linjat ovat kaikille samat, käytännöt vaihtelevat kunnittain huomattavasti.

Lempäälän nopeasti heikentynyt koronatilanne toi laajennetun maskisuosituksen Lempäälän kouluihin tiistaista alkaen. Aamulehti vieraili Kuljun koulun oppitunnilla, jossa maskit olivat ensimmäistä kertaa käytössä oppilailla opetustilanteessa.

8.12.2021 6:00

Aamulehti

Koronavirustartuntoja on todettu viimeisen kuukauden aikana kasvavissa määrin peruskouluikäisissä, ja vain harvat huoltajat ovat välttyneet altistumistilanteista kertovilta Wilma-viesteiltä Pirkanmaalla.

Koulujen ja kuntien eriävät karanteeni- ja etäopetuskäytännöt ovat kuitenkin herättäneet vilkasta keskustelua. Ihmetystä aiheuttaa erityisesti se, miksi opetusta jatketaan edelleen, vaikka yksittäisellä luokalla olisi todettu useampiakin tartuntoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut