Näin Aamulehden syntymäpäivää juhlistettiin: ”140 vuotta ja still going strong!” – katso kuvagalleria juhlista - Uutiset - Aamulehti

Näin Aamulehden syntymäpäivää juhlistettiin: ”140 vuotta ja still going strong!” – katso kuvagalleria juhlista

Perjantai oli todellinen juhlapäivä. Aamulehden 140-vuotisjuhlat kokosivat väkeä yhteiskunnan eri aloilta. Viimeisimmät vieraat kiirehtivät paikalle suoraan Areenan avajaisottelusta.

Perjantaina Tampereella juhlittiin 140 vuotta täyttävää Aamulehteä.

3.12.2021 23:38 | Päivitetty 4.12.2021 12:52

Aamulehti

Aamulehti täytti perjantaina 140 vuotta. Juhlapäivää kokoonnuttiin juhlimaan perjantaina Tampereen Torni-hotelliin. Perjantai-iltana järjestettyyn juhlaan kokoontuivat Aamulehden tekijät ja useat Tampereen vaikuttajat.

Torni-hotellissa perjantai-iltana järjestetyssä juhlassa palkittiin myös Pirkanmaalaisia tekoja ja tekijöitä Valo-palkinnoilla. Palkinnonsaajaksi oli ehdolla 21 ihmistä tai tahoa eri elämänalueilta.

Aamulehti ehti juhlahumun tuoksinassa tavata iloisella ja helpottuneella mielellä olleita vieraita. Osa heistä ehti paikalle täpärästi uuden Areenan avajaisottelusta.

Pauliina Ahokas, Tampere-talon toimitusjohtaja. ”Luen joka aamu Aamulehden läpi, jotta saan tietää, mistä kaikki ihmiset puhuvat. Koen valtavaa onnistumista, jos Aamulehdessä on iso juttu jostain meidän tapahtumasta. Se on oikea onnistumisen mittari.”

Matti Apunen, työelämäprofessori, entinen Aamulehden päätoimittaja ei ehtinyt päätoimittajien yhteiskuvaan, sillä saapui juhlaan myöhemmin. ”Pitäkää yllä avoimuutta, moniäänisyyttä, kriittisyyttä.” ”Jos ei olisi Aamulehteä, mitä meillä olisi?”

Sofia Vikman, kansanedustaja. ”Haluan sanoa lämpimät onnittelut meille tamperelaisille ja pirkanmaalaisille rakkaalle lehdelle ja sille ainoalle oikealle päivän lehdelle, mikä joka aamu pitää lukea. Päiväni ei ala ennen kuin Aamulehti on tarkastettu. Niinä harvoina päivinä kun lehti ei pyhien vuoksi ilmesty, on vähän orpo olo, mutta nettiin onneksi päivittyy silloinkin uutisia.”

Jussi Tuulensuu, Jouko Jokinen ja Jorma Pokkinen. Aamulehden nykyinen ja entiset päätoimittajat juhlivat uhdessä 140-vuotiasta syntymäpäiväsankaria. ”Olen lukenut Aamulehteä 4-vuotiaasta asti. Edelleen luen, joka päivä. Se on mulle rakkain sanomalehti”, Jokinen sanoo. Pokkinen kertoo, että he antavat Tuulensuulle aina silloin tällöin hyviä neuvoja.

Anna-Kaisa Ikonen, Tampereen kaupungin pormestari. ”Lämpimät onnittelut Aamulehti ja kiitos! Kyllä me ollaan onnekkaita kun meillä on tällainen laatulehti. Lapsesta asti meille on tullut kotiin Aamulehti, sitä kautta olen oppinut lehtiä lukemaan ja seuraamaan mediaa.” Ikonen tuli juhliin suoraan Areenan avajaisottelusta, jossa hän huolehti avauskiekosta.

Jaakko Stenhäll, kaupunginhallituksen jäsen, vihreiden ryhmäpuheenjohtaja. "On todella tärkeää, että meillä on paikallinen vahva uutisten toimittaja ja asioiden kuvaaja. Olen kotoisin Kuorevedeltä. Aamulehteä lukiessa tuli olo, että tuonne haluan muuttaa, minä haluan kokea nuo."

Markku Mäkiaho on Areenayhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Areenan toimitusjohtaja Marko Hurme. Suoraan areenalta tullut kaksikko aloittaa onnittelemassa Aamulehteä. ”Onnittelut! Medialla on tietysti oma roolinsa, joka on tässä ajassa hyvinkin haastava, kuten meidän areenahankkeen kohdalla, mutta siitäkin selvittiin”, miettii Mäkiaho. ”Olen täältä kotoisin ja Aamulehti on ollut se päälehti, mitä oon elämäni varrella lukenut. Vieläkin muistan lapsuudesta miten lehti kolahti kerrostalon postiluukusta ja miltä painomuste tuoksui. Sitä tulee paikallisena seurattua päivittäin. Tällä hetkellä tosin taidan päivittäin olla itsekin haastateltuna, mutta se johtuu ammatinvalinnasta.”

Susan Duinhoven, Sanoman toimitusjohtaja. ”Onneksi olkoon Aamulehti, 140 vuoden ikä on upea! Niin kauan olette toteuttaneet itsenäisen journalismin arvoja ja ollut samaan aikaan lähellä paikallisia. Jatketaan vielä toiset 140 vuotta, vähintään!”

Anne Leppäjärvi, Haaga-Helian journalismin koulutuksen tutkintojohtaja. ”Onnea Aamulehti! Te olette 140 vuotta ja still going strong! Sillä, ettei koskaan muutu, ei varmaan koskaan pysty pysymään pinnalla.”

Rosa Meriläinen, pääsihteeri, ja Terveystalon yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja. Meriläinen aloittaa: ”Moro! Aamuporvari eli Lahtarin hätähuuto on ollut mulle aina rakas oman rakkaan Pirkanmaan äänenkannattaja ja uuraasti pitänyt huolen siitä, että kaikki me pirkanmaalaiset toimijat muistetaan, et hesalaisten todellisuus on vain hesalaisten. ja se pirkanmaalainen näkökulma näkyy ja kuuluu on pitkälti Aamulehden varassa.” Korkeaoja: ”Aamulehti on aina ollut maakuntaansa suurempi.”

Juhani Sand, johtajaylilääkäri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. ”Aamulehti on todella tärkeä viestinviejä kaupunkilaisille ja tuntuu, että se on ollut hyvin ajan hermolla. Aamulehti on semmoinen, mitä pidän oikeana uutislehtenä. Ei ole pelkkiä klikkiotsikoita. Itsellekin tullut riittävästi facetimea.”

Atnas Aleksovski, Tampereen kaupunginvaltuutettu (SDP). ”Onnittelut! MInä tiedän millaista on, kun ei ole sananvapautta. Mutta tämän median myötä sananvapaus on hyvällä tasolla. Aamulehti on vaikutusvaltainen meria, jolla on erittäin iso merkitys. ”

Oikaisu 4.12.2021 kello 12.50: Apulaispormestari Jaakko Stenhällin sukunimessä oli virhe kuvatekstissä. Nimi on Stenhäll, ei Stenvall.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut