Postipaketit liikkuvat reippaasti - Uutiset - Aamulehti

Postipakettien joulusesonki on jo käynnissä – viime viikolla kuljetuksessa oli 1,5 miljoonaa pakettia ja tahti kiihtyy

Postipakettien määrät ovat kasvaneet huimasti viimeisten kahden viikon aikana. Ainakin osassa noutopisteitä toivotaan nopeita noutoja, jotta uusia paketteja pystyttäisiin ottamaan sisälle.

Pakettisesongin vilkkain kausi on parhaillaan käynnissä. Juuri ennen joulua paketteja toimitetaan arvion mukaan jopa kaksi miljoonaa kappaletta viikossa.

4.12.2021 7:32

Aamulehti

Postipakettien joulusesonki käynnistyi viime viikolla, kun black friday -tarjoukset saivat ihmiset tilaamaan tuotteita verkkokaupoista.

Postin kotimaisista suurasiakkaista vastaava johtaja Tommi Kässi kertoo, että black friday -viikolla Posti kuljetti noin 1,5 miljoonaa pakettia. Määrä nousee huimaa vauhtia kohti jouluviikkoa, jolloin paketteja odotetaan kuljetukseen jopa noin 2 miljoonaa kappaletta.

”Pakettimäärät ovat nousseet todella korkealle kasvaneen verkko-ostamisen myötä. Ilmiö, joka on kiihtynyt entisestään korona-aikana on varmasti pysyvää”, Kässi kertoo.

Kässin mukaan pakettimäärät ovat kasvaneet huomattavasti hyvin lyhyessä ajassa.

”Jouluna 2016 rikoimme ensimmäisen kertaa miljoonan viikkopaketin rajan. Tänä vuonna olemme toimittaneet miljoona pakettia lähes joka viikko.

Postissa odotetaan kasvua edelleen. Kässi sanoo, että arvio on, että kasvuvauhti on noin 10 prosenttia vuodessa. Myös kotiin toimitettavien pakettien osuuden odotetaan kasvavan.

”Tällä hetkellä paketeista 70 prosenttia toimitetaan noutopisteisiin, postilaatikoihin 10 prosenttia ja suoraan kotiin 20 prosenttia paketeista.”

Pakettikasat kasvavat noutopisteissä

Kässi kertoo, että vilkastunut postipakettiliikenne näkyy myös noutopisteissä, joissa vuoden kiireisimmät viikot ovat käynnistyneet.

Että pakettiruljanssi sujuisi mahdollisimman jouhevasti, myös kuluttajia pyydetään osaltaan apuun.

”Haluamme painottaa sitä, että paketit noudettaisiin mahdollisimman pikaisesti, jotta tilaa saadaan uusille paketeille mahdollisimman nopeasti.”

Ylöjärven Asuntilassa K-marketin yhteydessä sijaitsevassa noutopisteessä toivotaan pakettien pikaista noutoa:

Kässi sanoo, että suomalaiset noutavat pakettinsa pääosin ripeästi. 70 prosenttia paketeista noudetaan ensimmäisen vuorokauden aikana.

”Myös loput 30 prosenttia paketeista noudetaan ripeästi. Olemme kuitenkin halunneet pitää kiinni seitsemän vuorokauden noutoajasta, sillä vastaanottajalla saattaa olla jokin syy, ettei pääse pakettia heti hakemaan. Näin myös vältämme turhan pakettien palautusruljanssin.”

Noutopisteitä yhä enemmän

Posti kasvatti noutopisteidensä määrää sadoilla jo viime jouluksi, mutta määrää on nostettu entisestään. Kässi sanoo, että joulua silmällä pitäen palveluverkostoa on kasvatettu keväästä lähtien.

”Olemme lisänneet joka viikko viidestä kymmeneen pakettiautomaattia. Lisäksi olemme avanneet 100 uutta henkilökohtaisen palvelun pistettä ja sesonkiin olemme lisänneet vielä 100 väliaikaista noutopistettä, jotta pystymme palvelemaan kasvavaa asiakasmäärää.”

Kässi sanoo, että mahdollista pakettikaaosta suitsitaan myös muilla keinoin. Lauantaitoimituksia on laajennettu 100 kaupunkiin. Suurimmissa kaupungeissa paketteja toimitetaan perille myös sunnuntaisin.

Vielä ei ole liian myöhäistä laittaa omaa joulupakettiaan matkana. Kässi sanoo, että jos paketti on Postilla kuljetuksessa 21. joulukuuta, se ehtii perille jouluaatoksi.

”Verkkokaupoista tuotteet tulee kuitenkin tilata ennen tätä, sillä keräily ottaa oman aikansa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut