Aamulehden juhlavuoden valoteos hehkuu nyt Finlaysonilla - Uutiset - Aamulehti

Aamulehden juhlavuoden valoteos hehkuu nyt Finlaysonilla – Vanhan tehdasrakennuksen Keskustorin puoleinen seinä valaistiin 140-vuotiaan lehden tekstein

Aamulehti täyttää 3. joulukuuta 140 vuotta. Juhlavuosi näkyy myös Finlaysonin entisen tehdasrakennuksen tiiliseinässä.

Aamulehden toimitus sijaitsee valaistussa rakennuksessa.

2.12.2021 19:52

Aamulehti

Aamulehti näkyy tulevina viikkoina kaupunkilaisille aikaisempaa kirkkaammin, kun Aamulehden 140-vuotisjuhlavuoden logo heijastetaan vanhan Finlaysonin tehdasrakennuksen Satakunnankadun puoleiselle seinälle.

Viereisessä Plevnan kutomosalissa sytytettiin ensimmäinen sähkövalo samoihin aikoihin kun Aamulehti perustettiin vuonna 1881. Tuota aikaa muistellen Aamulehti sytyttää valon seinään, jossa myös Aamulehden toimitus sijaitsee.

”Haluamme juhlavuotemme kunniaksi ilahduttaa lukijoita ja kaupunkilaisia. Valoteos Finlaysonin historiallisessa miljöössä tarjoaa katsottavaa pimeään vuoden loppuun. Samalla liitymme osaksi Tampereen keskustan juhlavalaistusta”, sanoo Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

Valoteoksessa näkyy vanhoja tekstejä Aamulehden ensimmäisestä numerosta, joka julkaistiin 3. joulukuuta vuonna 1881.

Profilightin Jussi Mäkinen asensi Aamulehden juhlavaloa torstaina alkuillasta.

Juhlavalaistus täydentää kokonaisuuden

Aamulehden valoteoksen toteuttaa tamperelainen visuaaliseen tekniikkaan erikoistunut Profilight oy. Yritys on tuottanut erilaisia valoteoksia Tampereelle aikaisemminkin.

Yrityksen aikaisemmin toteuttamia valoteoksia ovat olleet tänä ja viime vuonna valoviikoilla nähdyt Tanssivat vedet -esitykset sekä viime vuoden itsenäisyyspäivästä vuodenvaihteeseen Keskustorin ympäristössä nähty talvivalaistus, jossa tunnettujen tamperelaisten rakennusten seinään heijastettiin erilaisia kuvioita.

Profilight oy:n perustaja Mika Yli-Jyrä kertoo, että Keskustorin alue valaistaan viime vuoden tapaan myös tänä vuonna, ja Aamulehden juhlavalaistus on osa tätä kokonaisuutta.

Aamulehden sinisävyinen juhlavalaistus on koko seinän levyinen ja siinä Aamulehden juhlalogo on piirtynyt pohjalle, jossa näkyy vanhoja tekstejä Aamulehden ensimmäisestä numerosta, joka julkaistiin 3. joulukuuta vuonna 1881.

Yli-Jyrä sanoo, että Aamulehden juhlavuoden valaistus sopii erinomaisesti myös muihin valoteoksiin, joilla valaistaan Keskustorin ympäristön rakennusten seinät muutaman viikon ajaksi itsenäisyyspäivän iltana. Rakennukset valaistaan uudenvuoden yli.

Aamulehden juhlavalaistus on hyvin pitkälle sinivalkoinen ja se sopii hyvin paitsi Aamulehden juhlavuoteen, myös talviaikaan, itsenäisyyspäivään ja Suomeen ylipäätään”, Yli-Jyrä kuvailee teosta.

Profilight oy

Tamperelainen visuaaliseen tekniikkaan erikoistunut yritys.

Perustettu 2010.

Suunnittelee, myy ja vuokraa valaistus- sekä videojärjestelmiä sisä- ja ulkokäyttöön.

Maahantuo ja toimittaa myös led-videonäyttöjä, joita hyödynnetään erilaisissa käyttötarkoituksissa.

Profilight toteuttaa viime vuoden tapaan Tampereen Keskustorin ympäristön talvivalaistuksen, joka toteutetaan suurtehoprojisointi- ja videomapping-tekniikoilla.

Toteuttanut Tampereella aikaisemmin esimerkiksi Tanssivat vedet -esitykset sekä Keskustorin alueen talvivalaistuksen.

Profilight on mukana myös esimerkiksi perjantaina avautuvalla Nokia-areenalla, jonka tapahtumaravintolan av-tekniikan yritys on toteuttanut.

Lähde: Profilight oy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut