Tampereen Hatanpään arboretumin puusillat uusitaan - Uutiset - Aamulehti

Tampereen Hatanpään arboretumin puusillat uusitaan – Vanhojen siltojen lahonneet rakenteet eivät kestä työkoneita

Sillat uusitaan yksi kerrallaan kevääseen mennessä.

Silta Hatanpään arboretumissa vuonna 2007, jolloin siltoja remontointiin. Tuolloin Aamulehden Morossa kaarevien siltojen kirjoitettiin olevan mahdollisesti liian vaaralliset esimerkiksi pyörätuolia käyttäville. Siltoja loivennettiin remontin yhteydessä.

16.11. 9:34

Aamulehti

Hatanpään arboretumin 30 vuotta vanhat puusillat uusitaan Tampereella. Työ alkaa lähimpänä Pyhäjärveä sijaitsevasta kaarisillasta tällä viikolla. Sillat remontoidaan yksi kerrallaan.

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan, että yhden sillan uusiminen kestää muutaman viikon. Kaikki sillat on tarkoitus uusia loppuvuoden ja ensi kevään aikana.

Vuodenvaihteen jälkeen siirrytään arboretumin eteläisimpään siltaan. Kaksi muuta arboretumin kaarisiltaa uusitaan maalis–huhtikuussa.

Tiedotteen mukaan nykyiset sillat ovat täysin palvelleet, ja niiden kantavat palkistot ovat vuosien varrella alkaneet lahota. Se on vaikeuttanut puiston huoltotöitä, sillä silloilla ei ole voinut ajaa raskaimmilla työkoneilla.

Myös uudet sillat ovat puurakenteisia palkkisiltoja, mutta niiden kantavuus on huomattavasti vanhoja siltoja parempi.

Uusien siltojen rakenteet tehdään liimapuupalkeista. Rakentamisen aiheuttamat vahingot puiston puille ja muille istutuksille pyritään kaupungin mukaan pitämään mahdollisimman pieninä.

Rakentamisen aikana arboretumin rantaraitti on suljettu uusittavan sillan kohdalta, ja paikan voi kiertää muiden siltojen kautta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut