Uros jatkaa Kärppien sponsorina - Uutiset - Aamulehti

Uros jatkaa Kärppien sponsorina epäillystä törkeästä avustus­petoksesta huolimatta

Kärppien toimitusjohtajan mukaan teknologiayhtiö Uros on "hoitanut meille asiansa".

Näin Uros-yhtiön mainos komeili Kärppä-pelaajan paidassa jääkiekon Liiga-ottelussa 8. lokakuuta.

6.11. 17:46

Teknologiayhtiö Uros jatkaa jääkiekon liigaseura Oulun Kärppien sponsorina huolimatta epäillystä törkeästä avustuspetoksesta.

”Se ei ole vaikuttanut, ja Uros on hoitanut meille asiansa. Minulla ei ole siihen muuta kommentoitavaa”, kertoo Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Oulun poliisi kertoi perjantaina epäilevänsä Urosta törkeästä avustuspetoksesta. Tutkinta liittyy Business Finlandin antamiin tukiin.

Lue lisää: Poliisi tutkii Uroksen toimintaa törkeänä avustuspetoksena

Muihinkin Uroksen talousasioihin liittyy epäselvyyksiä. Urokselta vaaditaan miljoonien eurojen saatavia Helsingin käräjäoikeudessa. Lisäksi yhtiön kertomien suurten liikevoittojen takana ei todennäköisesti ole niitä vastaavaa todellista liiketoimintaa.

Lue lisää: Tampereen areenan nimikkosponsorilta Uros-yhtiöltä vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia oikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Lue lisää: Uroksen jättivoittojen takaa paljastui lähes tyhjä kassa – voitot olivatkin myyntisaamisia

Virkkunen kertoi STT:lle jo lokakuussa, ettei Oulun Kärpät ole vaatinut Urokselta selvitystä toiminnastaan, sillä seuralla ei ole ollut ongelmia yhtiön kanssa. Virkkusen mukaan yhtiön maksut seuralle olivat tulleet normaalisti.

Uros toimi Kärppien pääsponsorina neljän kauden ajan viime kevääseen asti. Yhtiö jatkaa edelleen seuran sponsorina tämän kauden, mutta Uros ei enää ole Kärppien pääyhteistyökumppani.

Suuri yleisö sai tietää oululaistaustaisesta Uroksesta maaliskuussa 2020, kun Tampereen uusi monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Lokakuun lopulla areenayhtiön hallitus päätti irtisanoa nimisopimuksen Uroksen kanssa.

Lue lisää: Tampereen uuden areenan ja Uroksen sopimus päättyy – pääsponsori ja areenan nimi vaihtoon

Päätöksen myötä areena jatkaa toimintaansa ainakin toistaiseksi aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena. Syynä päätökseen ovat Uroksen talous- ja muut epäselvyydet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut