Tampereen taidemuseon valogalleria avautuu 29.10. - Uutiset - Aamulehti

Tampereen taidemuseo avaa keskustan kaduille valogallerian perjantaina – Valoteokset ovat osa museon 90-vuotisjuhlia

Valogallerian lisäksi Tampere juhlii perjantaina Valoviikkojen avajaisia Koskipuistossa ja aloittaa Tanssivat vedet -esitykset.

Havainnekuva Karkki Mäkelän valoteoksesta Kitkerä kuori Kauppakadun ja Hämeenpuiston kulmassa.

28.10. 18:17

Aamulehti

Tampereen taidemuseo täyttää sunnuntaina 90 vuotta. Museo juhlistaa tasavuosiaan avaamalla perjantaina 29.10. Tampereen keskustaan valotaidegallerian Kaupunkilaisia.

Taidemuseo kutsuu syntymäpäivänään sunnuntaina kaupunkilaiset myös katsomaan museon näyttelyitä ilmaiseksi. Näyttelyt ovat avoinna iltayhdeksään saakka.

”Olen paikalla iltaan saakka, jos joku haluaa tulla keskustelemaan ja katsomaan toimistotaloa”, Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju kertoo.

Tampereen keskustan valogallerian teokset näkyvät pimeällä rakennusten seinillä Keskustorin ja Hämeenpuiston välillä.

Gallerian varhaisin teos, Mikko Carlstedtin Tytön pää on vuodelta 1931. Tampereen taidemuseo avasi ovensa yleisölle samana vuonna vanhassa viljamakasiinirakennuksessa Pyynikintorin vierellä.

Valoteoksissa on kuvattu kaupunkilaisia arkisessa aherruksessa ja vapaa-ajan vietossa.

Valtaosa teoksista on valittu mukaan taidemuseon ja kaupungin kokoelmista. Mukana on Carlstedtin lisäksi teoksia Reino Laitasalolta, Kalle Löytänältä, Gunnar Pohjolalta, Raija Rantaselta, Allan Salolta ja Olli Viiriltä.

Uusia teoksia

Lisäksi kuusi pirkanmaalaista taiteilijaa on mukana näyttelyssä uudella teoksellaan. Tampereelta ovat mukana Marianne Laiti, Karkki Mäkelä, Lotta Nevanperä ja Kaija Papu, Virroilta Tuukka Peltonen ja Mänttä-Vilppulasta Riikka Lenkkeri.

Museo järjestää valoteosten näyttelyyn juhlakierroksen sunnuntaina 31.10. kello 20–21. Kierros starttaa osoitteesta Puutarhakatu 11. Taiteilijat Karkki Mäkelä, Lotta Nevanperä ja Kaija Papu kertovat kierroksella teoksistaan.

Kaupunkilaisia-valogalleria näkyy iltaisin keskustassa 13.3. saakka.

Osana valogalleriaa taidemuseo tuo Väinö Linnan aukiolle perjantaina 29.10. Artor Jesus Inkerön videoteoksen Premium Fantasy. Teos on kuvattu samassa hotellissa kuin Sofia Coppolan elokuva Lost in Translation.

Tampereen Valoviikkojen avajaiset ovat perjantaina 29.10. kello 19–19.30 Koskipuistossa. Tammerkosken Tanssivat vedet -esitykset alkavat tasatunnein kello 19, 20 ja 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut