Eroryhmiin hakeutuu nyt ennennäkemätön määrä miehiä - Uutiset - Aamulehti

Tamperelaisisä järkyttyi, kun oikeus määräsi lapsen asumaan äidilleen satojen kilometrien päähän: ”Tyhjä olo” – Eroryhmiin hakeutuu nyt ennennäkemätön määrä miehiä

Viisikymppinen tamperelaismies menetti lähivanhemmuuden, ja nyt poika asuu äidillään satojen kilometrien päässä ja uhkaa vieraantua isästään. Lähivanhemmuus menee eron jälkeen yhä lähes aina äidille, ja isien kykyä hoitaa lasta kyseenalaistetaan. Erotyöntekijät kertovat, mihin riitatilanteet pahimmillaan johtavat: ”Siinä ex-puoliso lyö kovaa.”

Lapsensa lähivanhemmaksi halunnut tamperelaismies sanoo näyttävän siltä, että naisille on erossa tarjolla laajemmin tukea kuin miehille. Hän kokee tulleensa ohitetuksi ex-puolison uudella asuinpaikkakunnalla järjestetyissä perheneuvolan tapaamisissa. ”Ehkä naisilla on jokin keskinäinen kielellinen koodi, sillä en löytänyt yhteistä kieltä työntekijöiden kanssa.” Tamperelaismies kuvattiin Tampereen Lapinniemessä.

14.11. 7:00

Aamulehti

Kun on isän vuoro tavata poikaansa, poika usein soittaa edellispäivänä ja kertoo, ettei lähde isän mukaan. ”Kun ilmoitan, ettei peruminen käy, vaan tulen hakemaan hänet, hän lähtee mukaani. Kymmenen kilometriä ajettuamme poika vapautuu ja alkaa kertoilla kuulumisiaan.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut