Presidentti Niinistön ja Stoltenbergin tiedotustilaisuus suorana - Uutiset - Aamulehti

Naton pääsihteeri vierailee Suomessa – Presidentti Niinistö ja pääsihteeri Stoltenberg pitivät tiedotus­tilaisuuden

Kyseessä on historiallinen tapahtuma, sillä Pohjois-Atlantin neuvosto ei ole koskaan aikaisemmin käynyt Suomessa.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kuvattiin Brysselissä lokakuun 21. päivä.

25.10. 11:42

Sotilasliitto Naton korkein päätöksentekoelin eli Pohjois-Atlantin neuvosto (North Atlantic Council) vierailee maanantaina ja tiistaina Suomessa.

Kyseessä on historiallinen tapahtuma, sillä neuvosto ei ole koskaan aikaisemmin käynyt Suomessa. Neuvoston puheenjohtaja on Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Stoltenberg ja neuvosto tapaasivat maanantaina aamupäivällä tasavallan presidentti Sauli Niinistön Presidentinlinnassa. Stoltenberg ja Niinistö pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden noin kello 11.50. Tilaisuus oli katsottavissa suorana tässä jutussa.

Lähetys on päättynyt.

Lue lisää: Suomi saa alkuviikosta harvinaisia vieraita – Asiantuntija: presidentti Niinistö tuonee tapaamisessa esille toiveen, että ovi Natoon pysyisi auki

Myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaavat kumpikin sekä Stoltenbergin että Pohjois-Atlantin neuvoston.

Stoltenbergilla ja Nato-suurlähettiläillä on Helsingissä tiivis ohjelma, johon kuuluu esimerkiksi vierailu eduskunnassa, tutustuminen Kaartin jääkärirykmenttiin sekä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen toimintaan.

Myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, eduskunnan puheenjohtaja Anu Vehviläinen (kesk.) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaavat vieraat.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Atlantin neuvosto saapuu Suomeen. Suomesta Stoltenberg ja neuvosto jatkavat matkaansa huomenna Ruotsiin, joka Suomen tapaan tekee läheistä yhteistyötä Naton kanssa.

Suomesta tuli Naton vahvistettu kumppani vuonna 2014. Tämä on mahdollistanut muun muassa sen, että Suomi pääsee mukaan joidenkin valikoitujen Nato-harjoitusten suunnitteluun.

Vierailu tarjoaa Natolle mahdollisuuden keskustella korkealla tasolla Pohjois-Euroopan ja Itämeren alueen turvallisuustilanteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut