Marin ei kommentoi julkisuuteen nousseita väitteitä jatkoista virka-asunnolla - Uutiset - Aamulehti

Pääministeri Marin ei kommentoi julkisuuteen nousseita väitteitä jatkoista virka-asunnolla

”Turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaavat turvallisuudesta vastaavat virkamiehet.”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuvattiin EU-huippukokouksessa Brysselissä 21. lokakuuta.

22.10. 7:35

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kommentoi julkisuuteen nousseita tietoja jatkoista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Yle kertoi torstaina, että Marin olisi syyskuussa vienyt 20–30 hengen seurueen bileillan päätteeksi jatkoille virka-asunnolle, eikä vieraiden henkilötietoja ei tarkistettu Kesärannan portilla. Aiemmin Seiska kertoi Marinin järjestävän jatkoja Kesärannassa.

STT kysyi Marinilta Brysselissä, miten pääministerin virka-asunnon turvallisuus on taattu tällaisten mahdollisten yksityistilaisuuksien aikaan.

”Turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaavat turvallisuudesta vastaavat virkamiehet. Itse en mene siihen kokonaisuuteen”, Marin sanoi EU-huippukokouksen yhteydessä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Marin totesi, että hänen vapaa-aikaansa liittyvät kysymykset ovat yksityisasioita.

”Haluan myös kunnioittaa niiden ihmisten yksityisyyttä, jotka ovat ystäviäni ja vieraitani olleet, joten en tätä asiaa sen enempää kommentoi.”

Valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaan pääministeri voi järjestää virka-asunnossaan yksityisiä tilaisuuksia. Esimerkiksi ohjeessa mainitaan syntymäpäivät ja muut perheen tavanomaiseen elämään liittyvät tilaisuudet.

Ohjeessa todetaan, että yksityistilaisuuksien turvallisuusjärjestelyistä on sovittava aina valtioneuvoston kanslian valmiusyksikön kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut