Seurakunnan ja Elokapinan yhteinen surusaatto peruttiin - Uutiset - Aamulehti

Seurakunnan ja Elokapinan yhteinen surusaatto Tampereella peruttiin – Taustalla kärjistynyt keskustelu

Tampereen seurakunnat peruu huomiselle perjantaille suunnitellun surusaaton, joka oli tarkoitus järjestää yhdessä Kristittyjen Elokapinan kanssa. Ilmastomessu järjestetään kuitenkin suunnitellusti.

Seurakunta toteaa tiedotteessa, että tapahtuman aiheuttama kritiikki on kohdistunut erityisesti yhteistyöhön Elokapinan kanssa.

14.10. 12:17

Aamulehti

Tampereen seurakunnat kertoo, että Keskustorille suunnitellun surusaaton perumisen syy on se, ettei rauhallista tilaa tapahtumalle voida taata.

Yhtymäjohtaja Tapani Rantala sanoo, että mitään varsinaista turvallisuusuhkaa tai väkivallanuhkaa tapahtumaan ei kohdistunut. vaikka ärhäköitynyt ja polarisoitunut keskustelu täytti osaltaan nämä kriteerit.

"Tavoittelimme rauhallista ja hyvää tilaa, jossa olisi voinut keskustella ilman kärjistynyttä keskustelua, mutta katsoimme, että tämä ei ollut mahdollista", Rantala sanoo.

Rantala sanoo, että ihmisiä ei ole suututtanut se, että seurakunta on nostanut ilmastoasiat esille, vaan se, että surusaatto oli tarkoitus järjestää Kristittyjen Elokapinan kanssa.

Rantala kuitenkin kiistää, että syy surusaaton peruuntumiselle olisi ollut se, että tähän tapahtumaan valikoitui kumppaniksi Kristittyjen Elokapina.

Rantala kertoo ymmärtävänsä kritiikin, joka kohdistuu Elokapinan joihinkin toimintatapoihin, mutta hän pitää tärkeänä käydä yhteistä keskustelua ilmastohuolta- ja ahdistusta tuntevien ihmisten, myös Elokapinaan liittyneiden kanssa.

Hän sanoo, että kyseinen tai vastaava tapahtuma voi olla mahdollinen tulevaisuudessa Elokapinan tai toisen toimijan kanssa.

"Valmista suunnitelmaa meillä ei ole, mutta seurakunnat ovat lähtökohtaisesti avoimia, emmekä sulje ketään pois keskustelusta.”

Lue myös: Seurakunnan ja Elokapinan yhteistyö kerää arvostelua Tampereella – Näin Aamulehden lukijat kommentoivat: ”Minulta loppuu vapaaehtoistyö nyt tähän”

Surusaaton sijaan Tampereen seurakunnat tarjoaa keskustelutukea Vanhan kirkon edustalla perjantaina 15.10. kello 17.

Paikalla on Tampereen seurakuntien pappeja. Myös ilmastomessu, jonka sisällön seurakunta ja Elokapina ovat suunnitelleet yhdessä järjestetään kello 18 alkaen.

Päivitetty: 14.10.2021 kello 13.13: Lisätty juttuun Rantalan kommentit.

Päivitetty: 14.10.2021 kello 13.52: Tarkennettu, että tapahtuma järjestetään Kristittyjen Elokapinan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos