Poliisi eristää Tampereen keskustan – Eikö tosiaan ole mitään tiedotettavaa? - Uutiset - Aamulehti

Poliisi eristää Tampereen keskustan – Eikö tosiaan ole mitään tiedotettavaa?

Poliisin laaja operaatio Keskustorilla pysäytti liikenteen ja eristi alueen. Miksi? Sitä poliisi ei kansalaisille kerro.

10.10. 15:10

Aamulehti

Sisä-Suomen eli tässä tapauksessa Tampereen poliisin tiedotuslinja pöyristyttää viikko toisensa jälkeen.

Sunnuntaina poliisilla on hyvin näkyvä operaatio keskellä Tamperetta. Joukkoliikenne pysäytettiin, raskaasti varustautuneet poliisit ilmestyivät katukuvaan ja eristivät Keskustorin ja Koskipuiston välisen alueen.

Sitten kun tilanne oli ohi, poliisilta ei tule asiasta edes tiedotetta – ainoastaan lakoninen toteamus twitterissä: ”Tehtävä yksityisasunnossa. Sivullisille ei aiheutunut vaaraa. Poliisilla ei ole asiassa muuta tiedotettavaa.” Tiedotusvälineiden yhteydenottoihin ei vastata.

Siis poliisi eristää Suomen toiseksi suurimman metropolialueen ydinkeskustan eikä mitään tiedotettavaa ole!

Ylimielistä, sanoisin, suorastaan kansalaisten halveksimista ja sananvapauden kaventamista.

Eikö yhteisöllämme ole oikeutta tietää, millä perusteella poliisi eristää Tampereen keskustan keskellä päivää.

Olen ymmärtänyt, että poliisi varustautuu tällaisiin hälytyksiin pahimman mahdollisen skenaarion varalta. Siksi järeät toimet voivat olla perusteltuja.

Se velvoittaa poliisia kuitenkin huomattavasti nykyistä avoimempaan tiedottamiseen.

Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Kun kaksi nuorta puukotti sattumanvaraisesti ohikulkijoita Tampereen Kaupin ulkoilualueella, nopea ja avoin tiedottaminen olisi ollut välttämätöntä, sillä liikkeellä oli paljon ulkoilijoita, lapsia ja nuoria. Tällaisessa tapauksessa sivulliset olisivat todellakin voineet olla hengenvaarassa, mutta poliisi panttasi tietojaan.

Keskustorin sunnuntain tapahtumat olisivat jääneet yleisöltä täysin pimentoon ilman Aamulehden toimittajien oma-aloitteisuutta, ripeyttä ja sitkeyttä. Saimme kaivettua tiedonmurusia silminnäkijöiltä ja omista havainnoista paikan päällä. Niistä vahvistui kuva, että kyseessä olisi saattanut olla henkirikos. Emme tiedä varmasti, koska poliisi vaikenee.

Mitä kauheaa Tampereella oikein pitää tapahtua ennen kuin jotakin tiedotettavaa olisi, apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä?

Tuut, tuut, tuut – niin tosiaan, poliisi ei tähänkään vastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos