Sanna Marin ei asetu ehdolle tammikuun aluevaaleissa - Uutiset - Aamulehti

SK: Pääministeri Sanna Marin ei asetu ehdolle tammikuun aluevaaleissa

Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin Suomen Kuntaliiton järjestämässä kuntapolitiikan paneelissa Helsingissä 15. syyskuuta.

15.9.2021 14:48

Helsinki

Pääministeri ja sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin ei aio asettua ehdolle tammikuun aluevaaleissa. Hän kertoi asiasta avustajansa välityksellä Suomen Kuvalehdelle. Marin vetosi ajankäyttöön.

SK kyseli soittokierroksella eduskuntapuolueiden puheenjohtajien sekä kansanedustajien vaaliaikeita. Puheenjohtajista ehdolle ovat lähtemässä ainakin perussuomalaisten Riikka Purra, kokoomuksen Petteri Orpo ja kristillisdemokraattien Sari Essayah.

Keskustan Annika Saarikko, vasemmistoliiton Li Andersson ja rkp:n Anna-Maja Henriksson jättivät vastaamatta SK:n kysymykseen. Oikeusministeri Henriksson ehdotti vielä heinäkuussa STT:n haastattelussa, etteivät puoluejohtajat ja ministerit asettuisi ehdolle tammikuun vaaleissa.

Vihreiden Maria Ohisalo ei voi asettua ehdolle, koska vaaleja ei järjestetä Helsingissä. Sama koskee Liike Nytin puheenjohtajaa ja ainoaa kansanedustajaa Harry Harkimoa.

Kansanedustajista enemmistö on asettumassa ehdolle myös aluevaaleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut