Viidesosa Pshp:n asukkaista ei ole ottanut koronarokotetta - Uutiset - Aamulehti

Viidennes on jättänyt rokotteen ottamatta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä: ”Heistä jokainen tulee kohtaamaan koronaviruksen”

Tampereen yliopistollisen sairaalan apulaisylilääkäri Janne Laine sanoo, että osa koronavirustartunnan vuoksi sairaalahoitoon joutuneista ei palaa koskaan entiselleen. Johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoo, että jo jopa yksi rokoteannos suojaa hyvin nuoria ihmisiä koronavirustartunnalta. Ylöjärveläisessä hoivakodissa on todettu 11 koronavirustartuntaa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän jäsenet, ylilääkäri Jaana Syrjänen, johtajaylilääkäri Juhani Sand ja apulaisylilääkäri Janne Laine vetoavat voimakkaasti sen puolesta, että pirkanmaalaiset ottaisivat koronarokotteen.

14.9. 18:28

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on yhä 100 000 ihmistä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotteen ensimmäistäkään annosta. Luku tarkoittaa viidesosaa kaikista sairaanhoitopiirin alueella asuvista yli 12-vuotiaista.

– Kun yhteiskuntaa avataan, heistä jokainen tulee kohtaamaan koronaviruksen, elleivät he täysin eristäydy yhteiskunnasta, sanoo Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: