Satavuotias arvotalo palasi alkuperäiseen loistoonsa Tampereella - Uutiset - Aamulehti

Tätä arvotaloa ohikulkijat pysähtyvät nyt ihailemaan näkyvällä paikalla Tampereella – 100-vuotias talo palasi remontissa alkuperäiseen loistoonsa, kuvat näyttävät muodonmuutoksen

Tampereen Pyynikinkulman perusteellinen ja vanhaa säilyttävä kunnostus sai Museoviraston avustuspäätöksen. Ihmiset pysähtyvät ihailemaan kulmataloa Pyynikin näkötornilta tullessaan. Talon edessä on poseerannut jo ainakin yksi hääpari. Katso, miltä talo on näyttänyt ennen remonttia ja vuosikymmeniä sitten.

Pyynikinkulman taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Pekka Rissanen (vas.) ja arkkitehti Antti Nyman talon sisäpihan parvekkeella. Nyman osoittaa kohtaa, josta ylöspäin talon puuverhoilu muuttui tuulettuvalla ohutrappauksella alaosan kanssa yhtenäiseksi. – Korjauksissa oli paljon käsityötä, mutta osaavia tekijöitä kyllä löytyy, Nyman sanoo.

4.9.2021 7:00

Aamulehti

Arvotalo Pyynikintie viitosessa on uudestisyntynyt. Asukkaat päättivät palauttaa Pyynikinkulman alkuperäiseen asuunsa vuonna 2018. Julkisivuremontti on sopivasti viimeistä silausta vaille valmis talon satavuotisjuhlien kunniaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut