Veikkausvarojen jakamiseen voi tulla pian valtava muutos – Näin kommentoivat pirkanmaalaiset kansanedustajat ja järjestöt: ”Joudutaan supistamaan toimintaa, jos korvaavaa rahoitusta ei löydy”

Veikkauksen rahapelien viime vuoden tuotosta jaettiin 680 miljoonaa euroa tieteeseen, liikuntaan, kulttuuriin ja sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Esillä on malli, jossa Veikkauksen tuotto menisi valtion budjettiin. Mitä se tarkoittaa rahaa saaville järjestöille?

Setlementti Tampereen Mervi Janhunen-Ruusuvuori sanoo, että toistaiseksi järjestöllä on ollut vähän vaikutusmahdollisuuksia rahoitusta koskevassa keskustelussa. Uudistuksen seuraukset ovat kuitenkin kauaskantoiset.

26.8.2021 6:00

Aamulehti

Veikkauksen tuotot saatetaan tulevaisuudessa tulouttaa suoraan valtion budjettiin. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysjärjestöille, urheiluseuroille ja muille edunsaajille jaettaisiin tuki valtion talousarviosta.

– Pitäisi tuottojen osalta siirtyä siihen, että Veikkaus tulouttaa tuottonsa budjettiin ja normaalissa budjettimenettelyssä päätetään rahoituksesta, tiede ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) toisti jo aiemmin ilmaisemansa näkemyksen toimittajille suunnatussa tilaisuudessa tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut