Sähköpotkulautailija kuoli liikenneonnettomuudessa Turussa - Uutiset - Aamulehti

Sähköpotkulautailija kuoli liikenneonnettomuudessa Turussa

Potkulaudan kuljettaja lähti tilanteessa ylittämään pyörätien jatketta liikennevaloin varustetulla suojatiellä.

4.8.2021 12:53 | Päivitetty 4.8.2021 13:30

Sähköpotkulaudalla ajanut 23-vuotias nainen menehtyi törmätessään linja-auton kanssa Turussa, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Onnettomuus tapahtui Uudenmaankadun ja Hämeenkadun risteyksessä aamulla puoli yhdeksän aikaan. Poliisin mukaan sähköpotkulautailija jäi paikallisliikenteen linja-auton alle.

Sähköpotkulautailija menehtyi onnettomuuspaikalla.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen sähköpotkulaudalla sattunut kuolemantapaus Suomessa.

Poliisi tutkii asiaa epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena ja kuolemansyyn tutkintana.

Tutkinnan ohessa selvitetään onnettomuuteen johtaneita syitä yhdessä liikenneonnettomuuksien tutkintalautakunnan kanssa.

Onnettomuus tapahtui suojatien kohdalla

Tutkinnanjohtaja Mika Paaer Lounais-Suomen poliisista kertoo, että sähköpotkulautailijan ja linja-auton yhteentörmäys tapahtui ajoradalla suojatien kohdalla.

Linja-auto oli matkalla Turun keskustasta Kupittaan suuntaan ylittäessään Hämeenkadun.

Potkulaudan kuljettaja lähti tilanteessa ylittämään pyörätien jatketta liikennevaloin varustetulla suojatiellä. Poliisilla ei ole vielä tietoa, mitkä valot paloivat, kun onnettomuus tapahtui.

Paaerin mukaan onnettomuus tapahtui risteyksessä, joka on yksi Turun vilkkaimmin liikennöidyistä risteyksistä. Poliisi pyrkii selvittämään tilanteen kulkua todistajien ja videomateriaalin perusteella.

Onnettomuuksia ollut kesällä paljon

Sähköpotkulautoihin liittyvät onnettomuudet ovat olleet tänä kesänä paljon esillä. Onnettomuudet ovat johtaneet lukuisiin sairaalahoitoa vaatineisiin loukkaantumisiin muun muassa siksi, että niillä ajetaan paljon päihtyneenä. Myös kypärän käyttö on vähäistä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan onnettomuuksiin joutuneet ovat usein noin 20-vuotiaita päihtyneitä nuoria. Tampereen yliopistollisesta sairaalasta (Tays) taas kerrottiin aiemmin kesällä, että sähköpotkulautaonnettomuuksien vammat ovat tyypillisesti esimerkiksi pään alueen ruhjeita ja murtumia. Osaa potilaista on jouduttu hoitamaan teho-osastolla.

Ainakin vuokrausyritykset Voi, Tier ja Lime ovat jo päättäneet laskea potkulautojensa nopeuksia viikonloppuöisin kaupunkialueilla.

Sähköpotkulautojen onnettomuusalttiuteen on reagoitu myös viranomaistasolla useissa maissa. Esimerkiksi Norjan pääkaupunki Oslo on päättänyt kieltää sähköpotkulautojen käytön öisin ja alentaa niiden enimmäismäärää. Syyskuun alusta lähtien laudat menevät kaupungissa käyttökieltoon joka yö iltayhdestätoista aamuviiteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut