Poliisi ei aloita esitutkintaa pääministerin ateriaetua koskevassa asiassa - Uutiset - Aamulehti

Poliisi ei aloita esitutkintaa pääministerin ateriaetua koskevassa asiassa

Helsingin poliisin tekemä esiselvitys koski valtioneuvoston kanslian virkamiehiä. Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä virkavelvollisuuden rikkomista.

Pääministeri Sanna Marin kuvattiin tänään Brysselissä EU-huippukokouksessa.

24.6.2021 15:51

Helsinki

Poliisi ei aloita esitutkintaa pääministerin ateriaetua koskevassa asiassa.

Helsingin poliisi kertoo, että sille tehtiin toukokuussa kaksi rikosilmoitusta, joissa pyydettiin selvittämään, ovatko valtioneuvoston kanslia ja pääministeri syyllistyneet rikokseen niin sanotussa aamupalakohussa.

Pääministeri Sanna Marinille (sd.) oli hankittu aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettuja aterioita niin sanotun ministeripalkkiolain perusteella.

Helsingin poliisi teki asiasta esiselvityksen, jossa arvioitiin, onko asiassa syytä epäillä virkarikosta tai jotakin muuta rikosta.

Esiselvitys koski valtioneuvoston kanslian (VNK) virkamiehiä. Poliisilla ei ole toimivaltaa arvioida pääministerin virkatoimien lainmukaisuutta.

Poliisin mukaan esiselvityksessä ilmeni, että aamupalojen ja kylmien aterioiden korvaaminen perustui valtioneuvoston kanslian vakiintuneeseen tulkintaan ministeripalkkiolain säännöksestä, joka koskee pääministerin asuntoetua.

Poliisin mukaan esiselvityksessä ei ilmennyt, että tulkintaan liittyisi virkatoiminnassa tehtyä toimivallan ylitystä tai virkatehtävien laiminlyöntiä. VNK:n ratkaisussa on esiselvityksen mukaan ollut kyse ministeripalkkiolain soveltamisesta ja soveltamista edellyttävästä laintulkinnasta eli virkamiehille sallitusta harkintavallan käytöstä, poliisin tiedotteessa sanotaan. Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä virkavelvollisuuden rikkomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut