Suurten remonttien tarpeessa olevilla taloyhtiöillä on vaikeuksia saada lainaa: osakas voi joutua maksamaan saneerauksen itse – "Nyt ei tiedä, mikä pankki antaa lainaa vai antaako mikään"

Putket vuotavat ja julkisivu rapistuu, mutta remonttilainan saaminen pankilta ei ole enää itsestäänselvyys kaikille taloyhtiöille. Pankit punnitsevat lainaa myöntäessään sitä, kuinka suureksi taloyhtiön velka kasvaa verrattuna talon arvoon remontin jälkeen. Myös sijoittajaosakkaiden määrällä ja talon sijainnilla on merkitystä. Pankinjohtajat teroittavat, että ongelmat voi välttää tekemällä remontit ajallaan.

–  Nyt saa välillä oikeasti jännittää, saako taloyhtiö lainaa, sanoo kiinteistövastaava (isännöitsijä) Kirsi Suonranta. Aamulehti kuvasi hänet 18.6.2021 Tampereen Ruotulassa Tornimäenkadulla, jossa taloyhtiön tarkoituksena on rahoittaa julkisivuremontti vuokraamalla osa tontista rakennusyhtiön täydennysrakentamiseen.

22.6.2021 6:00

Aamulehti

1960-luvulla rakennetussa tamperelaisessa kerrostalossa alkoi tänä vuonna julkisivuremontti. Isännöintitoimisto kilpailutti pankit lainansaantia varten, mutta vain yksi pankki lupasi taloyhtiölle lainaa.

Tamperelaisen isännöintitoimiston Ilkka Saarisen kiinteistövastaava (isännöitsijä) Kirsi Suonranta sanoo, että taloyhtiöiden lainamarkkinoilla mikään ei ole kuten ennen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut