Ohisalo: Vihreiden ehdokasta tutkitaan paritukseen liittyvästä rikoksesta - Uutiset - Aamulehti

Tampereen vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään romanialaisten parittamisesta – Ohisalo: ”Ei voi enää poistaa listalta”

Tampereen vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään paritukseen liittyvästä rikoksesta. Asiasta tviittasivat torstai-iltana sekä vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo että Tampereen vihreät.

27.5. 21:56 | Päivitetty 27.5. 22:16

Aamulehti

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tviittasi torstai-iltana, että Tampereella vihreiden ehdokasta tutkitaan paritukseen liittyvästä rikoksesta.

Ensimmäiseksi asiasta uutisoi Suomen Kuvalehti torstai-iltana.

Ohisalo kirjoittaa olevansa järkyttynyt, sillä kyse on ihmisarvoa loukkaavasta toiminnasta, ja henkilö on salannut asian puolueelta.

Ohisalon mukaan ehdokasta ei olisi asetettu ehdolle, jos asia olisi ollut tiedossa.

– Lain mukaan tässä vaiheessa ei voi enää poistaa ehdokasta listalta. Vihreät on kuitenkin lopettanut kaiken ehdokkaan puolesta kampanjoinnin eikä kyseisellä henkilöllä ole mitään luottamustehtäviä puolueessa, Ohisalo tviittaa.

Tieto puolueelle tuli julkaistusta artikkelista

Tampereen vihreiden puheenjohtaja Mira Isomäki kertoi Suomen Kuvalehden artikkelissa kuulleensa asiasta ensimmäistä kertaa.

Artikkelin mukaan kuntavaaliehdokasta epäillään romanialaisten naisten laajamittaisesta parituksesta vuosina 2019–2021.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan epäilty on vihreiden ehdokas, yrittäjä Harri Pinola. Hänet oli torstai-iltana poistettu vihreiden ehdokaslistalta.

Suomessa seksin myyminen on laillista, mutta parittaminen on laitonta. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Pinolan epäiltiin järjestäneen kymmenkunta romanialaisnaista Suomeen esiintymällä näiden työnantajana tai poikaystävänä.

Lisäksi hänen epäillään vuokranneen heille prostituution harjoittamista varten vuokra-asuntoja ympäri Suomea. Palkkioksi hänen epäillään saaneen ainakin ilmaisia seksipalveluja, kertoo Suomen Kuvalehti.

Myös Tampereen Vihreät tviittasi torstai-iltana, että heidän ehdokastaan tutkitaan paritukseen liittyvästä rikoksesta.

Tviitissä todetaan, että kunnallisjärjestö on lopettanut kampanjoinnin henkilön puolesta, eikä kyseisellä henkilöllä ole mitään luottamustehtäviä puolueessa.

Korjaus 27.5.2021 kello 23.05: Jutun lopussa oli virheellisesti kerrottu, ettei henkilöllä ole enää luottamustehtäviä puolueessa. Kyseinen henkilö ei ole koskaan ollut Tampereen vihreiden luottamustoimissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: