Ajokeli heikko osissa Pirkanmaata - Uutiset - Aamulehti

Ajokeli heikkeni Pirkanmaalla paikoin niin, että liikenne mateli – Kelikamera näyttää, kuinka Pälkäneellä etenevä loskarintama muutti ajokelin surkeaksi hetkessä

Pälkäneen seudulla on satanut useita senttejä märkää lunta. Urjalassa auto suistui tieltä lumisateen ja liukkauden takia.

Valtatiehen 12 liittyvällä tiellä 57 ajokeli meni hetkessä huonoksi loskasateen takia.­

10.4. 11:24

Aamulehti

Ajokeli on äitynyt heikoksi osissa Pirkanmaata. Esimerkiksi Pälkäneen suunnilla on satanut aamuyhdeksän jälkeen runsaasti märkää lunta, joka heikensi näkyvyyttä ja teki tiestä sohjoisen.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Juha Seppälä kertoo, että ajokeli on ollut huono muuallakin.

Urjalassa auto suistui ojaan Turunväylällä noin kymmenen kilometriä Urjalan keskustasta Turkuun päin.

– Keli oli huono ja lunta paljon.

Seppälä kertoo, että Tampereella oli pari tieltä suistumista liukkaan ajokelin takia varhain aamulla.

Aamulehdelle vinkattiin huonosta ajokelistä myös valtatieltä 12, eli Lahdentieltä. Lukija kertoi, että Kangasalan suunnasta tullessa tie oli aamupäivällä sula, mutta Pälkäneen keskustan kohdalla tiellä oli jo usean sentin kerros loskaa.

Liikenne mateli aamukymmenen jälkeen noin 50 km/h:n vauhdilla valtatiellä 12 ja siihen liittyvällä Hämeenlinnan suuntaan vievällä tiellä 57.

Ilmatieteen laitoksen sadekartan ennusteen mukaan saderintama näyttäisi ylittävän Pirkanmaata Tampereen eteläpuolelta itää kohti.

Alla olevat kuvakaappaukset Finntrafficin hallinnoimista tiekameroista osoittavat, miten nopeasti ajokeli muuttuu heikoksi:

Pälkäneeltä Hämeenlinnaan vievä tie 57 (vt 12) oli vielä lumeton kahdeksan jälkeen.­

Tekstiä muokattu 10.4. kello 12:35: Lisätty palomestarin kommentit ja tieto Urjalan ulosajosta.

Oikaisu 11.4. kello 7:18: Tekstissä kerrottiin aikaisemmin, että Kelikamerat-verkkosivusto käyttää Liikenneviraston toimittamaa tiekamerakuvaa. Tiekamerakuva on kuitenkin Finntrafficin toimittamaa. Fintraffic tarjoaa Digitraffic-palvelun kautta erilaista liikennetietoa sovelluskehittäjien käyttöön.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?