Espoon Turunväylän kolarisumassa oli yhteensä lähes 90 ajoneuvoa – mukana myös raskasta kalustoa, ambulanssi ja poliisiauto - Uutiset - Aamulehti

Espoon Turunväylän kolarisumassa oli yhteensä lähes 90 ajoneuvoa – mukana myös raskasta kalustoa, ambulanssi ja poliisiauto

Turunväylällä Espoossa 9. maaliskuuta 2021 sattuneissa ketjukolareissa oli mukana kaikkiaan 88 ajoneuvoa.

10.3. 12:18

Helsinki

Espoossa Turunväylällä tiistaina iltapäivällä tapahtuneissa ketjukolareissa oli osallisena yhteensä 88 ajoneuvoa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Onnettomuudessa loukkaantui poliisin mukaan reilut kymmenen ihmistä. Yksi vakavasti loukkaantunut vietiin hoitoon Töölön sairaalaan.

Kummankin suunnan kaistoilla oli omat ketjukolarit. Onnettomuudessa oli osallisena myös rekka-autoja ja muuta raskasta kalustoa.

Tilanne alkoi iltapäivällä noin kello 13.30. Paikka sijaitsee lähellä Espoon Ikeaa Kehä III:n ja Tuomarilan liittymän välillä. Kolarin osallisista 49 ajoneuvoa oli Helsinkiin päin menevillä kaistoilla tapahtuneissa ketjukolareissa, loput Turun suuntaan vievillä.

Poliisi kertoo, että törmänneiden autojen joukossa oli myös ensimmäiselle kolaripaikalle matkalla ollut ambulanssi. Se törmäsi Turun suuntaan kulkeneeseen autoon, jonka kuljettaja hiljensi reilusti vauhtia ensimmäisen ketjukolarin jälkeen.

Tämän törmäyksen seurauksena raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja ohjasi päin keskikaidetta välttääkseen törmäämisen kolarin osapuoliin.

− Ajoneuvoyhdistelmä jatkoi kaiteen läpi siten, että vetoauton etupää päätyi Helsinkiin menevälle kaistalle ja perävaunu jäi osittain Turkuun menevälle kaistalle. Muita osallisia kertyi tasaiseen tahtiin, ja osallisten kokonaismääräksi tälle Turun suuntaan vievälle puolelle kertyi 39 ajoneuvoa, kuvaa tilannetta komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

Ajoneuvoyhdistelmä päätyi osittain kyljelleen eri suuntiin vieville kaistoille Turunväylällä.

Myös poliisin partioauto joutui osalliseksi saapuessaan kolaripaikalle. Poliisiauton alkaessa hidastaa vauhtia sen perään ajoi toinen auto. Partion jäsenet kävivät lääkärin tarkastettavana.

Poliisin mukaan vaurioituneista ajoneuvoista muutama vietiin autovahinkokeskukseen ja kolmisenkymmentä hinattiin läheiselle Ikean pysäköintipaikalle odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Ketjukolareissa oli osallisina henkilöautojen lisäksi raskasta kalustoa sekä ambulanssi ja poliisiauto.

Poliisi tutkii onnettomuuksien syitä. Tutkintanimikkeenä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja osalla vammantuottamus. Arvion mukaan tutkinta kestänee muutaman kuukauden osallisten suuren lukumäärän vuoksi.

Kantolan mukaan kolarin osallisia ei olisi ollut kovinkaan montaa, jos kuljettajat olisivat huomioineet hankalan kelin pudottamalla reilusti ajonopeutta ja kasvattamalla etäisyyksiä muihin ajoneuvoihin.

Ajokeli oli eilen poikkeuksellisen huono suuressa osassa Etelä- ja Länsi-Suomea lumisateen ja pöllyävän lumen takia. Pääkaupunkiseudulla tapahtui useita ketjukolareita.

Myös Pirkanmaan teillä sattui yli kymmenen kolaria. Esimerkiksi Kolmostiellä lähellä Tampereen ja Lempäälän rajaa rekka törmäsi henkilöauton perään ja Läntisellä kehätiellä henkilöauto aura-auton perään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut