Tämä alue myllätään täysin ja tilalle nousee pian Tampereen uusi kakkoskeskusta – Katso hurjat suunnitelmat tornitaloista, liikekeskuksesta ja urheilun keskittymästä

Tampereelle rakennetaan uusi itäinen keskusta tulevan vuosikymmenen aikana. Parkkialueiden ja purettavien rakennusten tilalle nousee uutta kaupunkia tornitaloista liikuntakeskuksiin. Kaleva-Hakametsän alueen suunnitelmien kruununjalokiviä ovat sporttikampus ja ratikka.

Tältä Puisto-Kalevan (Tampere-Areenan takana) ja Kalevankulman työmaalla näyttää maaliskuussa 2021. Kuvan oikeassa reunassa näkyvä liikekeskus Kale on jo harjakorkeudessaan. Elokuussa avattavaan Kaleen tulee muun muassa K-Supermarket, Isku, Elixia ja Pancho Villa. Myös takana siintävä Hakametsän jäähallin alue muuttuu suuresti seuraavina vuosina. Kuva on yhdistelmä useasta valokuvasta.

7.3.2021 8:05 | Päivitetty 8.3.2021 8:03

Aamulehti

Tervetuloa Tampereen uuteen itäiseen keskustaan!

Noin 15 vuoden kuluessa Kalevan Prisman, entisen Iskun tontin ja Hakametsän jäähallin alueet kasvavat tuhansien ihmisten ja useiden palveluiden keskukseksi.

Suunniteltujen ja jo rakenteilla olevien asioiden lista on hurja: monitoimiareena, tornitaloja, sauna, uusi asuinalue, uusi liikekeskus, satoja asuntoja, skeittiparkki, ratikan vaihtopysäkki, esiintymispaviljonki...

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut