Karanteenissa olevat voivat osallistua ylioppilaskokeisiin etäjärjestelyin - Uutiset - Aamulehti

Karanteenissa olevat voivat osallistua ylioppilaskokeisiin erityisjärjestelyin

Lukiolla ei ole velvoitetta toteuttaa erityisjärjestelyitä, ja siksi kokelaita kehotetaan seuraamaan oman lukion toimintaohjeita.

Tartuntojen välttämiseksi kaikille yo-kokeisiin ilmoittautuneille suositellaan omaehtoiseen karanteeniin asettumista kaksi viikkoa ennen kokeiden alkua.­

23.2. 11:34

Aamulehti

Karanteenissa olevat opiskelijat voivat osallistua ylioppilaskirjoituksiin erityisjärjestelyin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotteessa.

THL sekä Ylioppilastutkintolautakunta ovat laatineet ohjeet siitä, millaisin erityisjärjestelyin karanteenissa olevien kokelaiden osallistuminen koetilaisuuteen voidaan järjestää.

Kokeeseen voivat osallistua vain oireettomat karanteeniin määrätyt kokelaat, jotka on testattu ennen kyseistä koetta ja jotka ovat saaneet negatiivisen testituloksen. Edellytyksenä heidän osallistumiselleen on se, että lukio pystyy järjestämään karanteenissa oleville erillisen koetilan ja kokeelle valvojat.

Ne, jotka ovat eristyksessä koronavirusinfektion takia, eivät voi osallistua kokeeseen. Heidän tulee hakea ilmoittautumisen mitätöintiä.

Erityisjärjestelyt vapaaehtoisia

Kunnan tai alueen tartuntatilanne voi vaikuttaa siihen, onko erityisjärjestelyt mahdollista toteuttaa karanteenissa oleville.

Lukiolla ei ole velvoitetta toteuttaa erityisjärjestelyitä. Ylioppilastutkintolautakunta ohjeistaa karanteenissa olevia kokelaita hakemaan ensisijaisesti ilmoittautumisen mitätöintiä ja osallistumaan kokeisiin seuraavalla tutkintokerralla. Lisäksi kokelaita pyydetään seuraamaan oman lukion toimintaohjeita.

– Tartuntojen välttämiseksi kaikille ylioppilaskokeeseen ilmoittautuneille suositellaan sosiaalisten kontaktien välttämistä, eli omaehtoiseen karanteeniin asettumista, kaksi viikkoa ennen kokeiden alkua. Lisäksi on tärkeää noudattaa huolellisesti hygieniaohjeita ja suosituksia turvaväleistä ja maskin käytöstä, sanoo THL:n ylilääkäri Otto Helve tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?